Wie zijn wij?

Het team van Praktijk Querido bestaat uit vier integere, ervaren, betrokken en deskundige mensen.

Bram Querido

Bram is psychiater en psychotherapeut. In 1996 startte hij samen met zijn vrouw Nicole (vaktherapeut) een praktijk in Hilversum. Daarnaast heeft hij een duikschool, is hij lid van het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Duikgeneeskunde, werkte hij voor diverse bedrijven als medisch adviseur, verzorgt hij trainingen voor bedrijfsartsen en verzuimmanagers en werkt hij voor bedrijven die klinisch wetenschappelijk onderzoek binnen de psychiatrie controleren. Ook zijn er drie wetenschappelijke artikelen van hem gepubliceerd in het internationale tijdschrift Diving and Hyperbaric Medicine. Zijn site hulpgids.nl over alles wat met de GGZ te maken heeft, trekt duizenden bezoekers per maand en heeft een maandelijkse nieuwsbrief waarin hij de laatste ontwikkelingen binnen de GGZ toelicht.

Kenmerkend voor zijn manier van werken is dat hij van duidelijkheid houdt, respect heeft voor het individu en wars is van “therapietaal” en “hokjesdenken”. Profiel Bram Querido

Nicole Querido-Couprie

Nicole is mede-oprichter en -eigenaar van de praktijk en geregistreerd vaktherapeut beeldend. Zij geeft inzichtgevende vaktherapie beeldend, groepstherapie en relatietherapie en is verantwoordelijk voor de  sfeer van de praktijk.

Nicole staat bekend om haar rake confrontaties en nuchtere kijk op het leven. Ze is gespecialiseerd in persoonlijkheidsstoornissen, angst- en stemmingsstoornissen, dissociatieve stoornissen, burn-out, hechtingsproblematiek en traumaverwerking.

“Ons brein is niet in beton gegoten”, Dick Swaab.

Janke Scharff & Asjer Querido

Janke werkt sinds 2010 als praktijkondersteuner bij Praktijk Querido en is uitgegroeid tot vaste rots in de branding van de praktijk. Zij heeft Nederlandse taal- en letterkunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit van Utrecht. Naast haar werk bij Praktijk Querido werkt zij als freelance tekstredacteur/corrector en is zij moeder van drie kinderen.

Naast zijn werk als IT praktijkondersteuner bij Praktijk Querido is Asjer mede eigenaar van Fur the Burds, digital media en project agency, gespecialiseerd in live VJ performance en is hij staff duikinstructeur.

Even de feiten op een rijtje

Wie is wat?

Een psychiater heeft zeven jaar geneeskunde gestudeerd en daarna een specialisatie gevolgd (als arts-assistent) van vier en een half jaar tot psychiater en psychotherapeut.

Om toegelaten te worden tot de vierjarige opleiding voor psychotherapeut moet je een van de volgende achtergronden hebben: een artsexamen of een doctoraalexamen psychologie, pedagogische wetenschappen of gezondheidswetenschappen met als afstudeerrichting geestelijke gezondheidskunde.

Een psycholoog is iemand met een master in de wetenschappelijke psychologie: de afstudeerrichting bepaalt zijn of haar specialiteit. Omdat een psycholoog geen medische achtergrond heeft, mag hij/zij geen medicatie voorschrijven.

Een vaktherapeut is iemand met een bachelor vaktherapie (vierjarig) aan de Hogeschool: de afstudeerrichting bepaalt zijn of haar specialiteit.

Een coach is iemand die als beroep adviezen en begeleiding geeft. Er bestaan verschillende een- of tweejarige  deeltijdopleidingen coaching.