Wie zijn wij?

Het team van Praktijk Querido bestaat uit zeven integere vakmensen met ieder zijn eigen kwaliteit. Samen vormen ze een hecht team.

Bram Querido

Bram is psychiater maar vooral psychotherapeut in hart en nieren. In 1996 startte hij samen met zijn vrouw Nicole een praktijk in Hilversum. Daarnaast heeft hij een duikschool en is hij sportduikerarts, werkt hij voor diverse bedrijven als medisch adviseur en verzorgt hij trainingen voor bedrijfsartsen en verzuimmanagers. Zijn site hulpgids.nl over alles wat met de GGZ te maken heeft, trekt duizenden bezoekers per maand.

Kenmerkend voor zijn manier van werken is dat hij van duidelijkheid houdt, respect heeft voor het individu en wars is van “therapietaal” en “hokjesdenken”.

Nicole Querido-Couprie

Nicole is mede-oprichter en -eigenaar van de praktijk en vaktherapeut beeldend. Zij geeft vaktherapie beeldend, groepstherapie, personal coaching en relatietherapie en is verantwoordelijk voor de  sfeer van de praktijk.

Centraal in haar manier van werken staan flexibiliteit, creativiteit, echtheid en betrokkenheid. Zij werkt onder andere met elementen uit de cognitieve gedragstherapie en transactionele analyse. Nicole staat bekend om haar heldere confrontaties en nuchtere kijk op het leven.

Mario van Montfoort

Mario is vaktherapeut drama, geregistreerd coach en supervisor en werkt binnen Praktijk Querido voor diverse huisartsen als POH GGZ “op locatie”.  Hij werkt oplossingsgericht en zijn kracht is gelegen in de combinatie van duidelijke, heldere taal en het aanbieden van handvatten en korte interventies waarmee de cliënt direct aan de slag kan.

Ingrediënten hierbij zijn: inlevingsvermogen, betrokkenheid, creativiteit, analytisch vermogen en humor. Hij maakt gebruik van diverse methoden, waaronder online-therapie, en heeft meer dan twintig jaar ervaring in de GGZ.

Janke Scharff

Janke werkt sinds 2010 als praktijkondersteuner bij Praktijk Querido en is uitgegroeid tot vaste rots in de branding van de praktijk. Met haar warme persoonlijkheid en gevoel voor humor zorgt zij ervoor dat de therapeuten en cliënten ondersteund worden waar dat nodig is. Zij heeft Nederlandse taal- en letterkunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit van Utrecht.

Naast haar werk bij Praktijk Querido werkt zij als freelance tekstredacteur/corrector en is zij moeder van drie kinderen.

Asjer Querido

Naast zijn werk als praktijkondersteuner bij Praktijk Querido heeft Asjer een bedrijf waarmee hij websites ontwikkelt en IT ondersteuning biedt voor bedrijven met Apple apparatuur en is hij duikinstructeur.

Asjer ontwikkelde deze website voor de praktijk in samenwerking met Studio Naam, en hij is onze IT-specialist. Hij nam op 1 januari 2015 de plek in van Wendy en bemant op donderdag en vrijdag het secretariaat.

Melanie Hofstra-van Kuler

Melanie is psycholoog en heeft zich bij Praktijk Querido toegespitst op de online therapie, ook wel E-Health genoemd. Zij behandelt en begeleidt op afstand cliënten met uiteenlopende hulpvragen. Dit kan gaan om problematiek, zoals een burn-out of het ervaren van angst, maar kan ook op een meer ondersteunend vlak liggen, zoals het verbeteren van sociale vaardigheden en het kennismaken met mindfulness. 
Tevens voert Melanie intakegesprekken om samen met jou tot een selectie van de voor jou geschikte modules te komen. Deze intakegesprekken vinden plaats in de praktijk, telefonisch of via skype.  Kenmerkend voor Melanies ondersteuning zijn haar betrokkenheid, expressiviteit, kritische blik en enthousiasme.

Sandra Westerveld

Massage is van oudsher een bekende en eenvoudige wijze om de gezondheid te bevorderen. Het regelmatig ondergaan van massage versterkt het immuunsysteem, heft (energie-) blokkades op, bevordert het bewustzijn van het eigen lichaam en brengt zowel lichamelijke als geestelijke ontspanning. Massage koestert en zorgt voor een moment van rust en aandacht.  De massage is geen medische behandeling, maar is bedoeld ter ontspanning en ter preventie van klachten. Sandra is zich gaan verdiepen in massage, door diverse trainingen te volgen, waaronder sportmassage, Touch Pro® stoelmassage, hot- en coldstone massage, lymfedrainage, rebalancing en Lomi Lomi massage. Massage betekent voor haar ontspanning, plezier en op een warme manier in verbinding staan met mensen. In haar leven zijn haar gezin, yoga en sport van groot belang voor haar.

Even de feiten op een rijtje

Wie is wat?

Een psychiater heeft zeven jaar geneeskunde gestudeerd en daarna een specialisatie gevolgd (als arts-assistent) van vier en een half jaar tot psychiater en psychotherapeut.

Om toegelaten te worden tot de vierjarige opleiding voor psychotherapeut moet je een van de volgende achtergronden hebben: een artsexamen of een doctoraalexamen psychologie, pedagogische wetenschappen of gezondheidswetenschappen met als afstudeerrichting geestelijke gezondheidskunde.

Een psycholoog is iemand met een master in de wetenschappelijke psychologie: de afstudeerrichting bepaalt zijn of haar specialiteit. Omdat een psycholoog geen medische achtergrond heeft, mag hij/zij geen medicatie voorschrijven.

Een vaktherapeut is iemand met een bachelor CT (vierjarig) aan de Hogeschool: de afstudeerrichting bepaalt zijn of haar specialiteit.

Een coach is iemand die als beroep adviezen en begeleiding geeft. Er bestaan verschillende een- of tweejarige  deeltijdopleidingen coaching.