Wat doen wij?

Onze behandelingen en werkwijze

Bij Praktijk Querido doet de psychiater een intake van een uur. Meestal is een intakegesprek voldoende om een beeld van de problematiek te krijgen. Soms is een vervolgintakegesprek nodig. Uit de intake volgt een advies voor behandeling. Er zijn verschillende adviezen mogelijk: behandeling binnen Praktijk Querido (gespecialiseerd in intensieve psychodynamische groepspsychotherapie) of doorverwijzing naar bijvoorbeeld een intensieve, multidisciplinaire behandeling of verslavingszorg. Je kunt bij de psychiater ook terecht voor duikmedisch preventief onderzoek.

Intakegesprek

Start met een intakegesprek bij Bram Querido. Met zijn ervaring en kennis krijg je het beste behandeladvies op maat. Het behandeladvies kan zijn om op een andere plek verder te gaan bijvoorbeeld als er meer zorg nodig is dan wij kunnen bieden. Wij zijn gespecialiseerd in psychodynamische groepspsychotherapie voor mensen met ernstige problematiek.

Groepspsychotherapie

Intensieve manier van therapie op basis van onder andere cognitieve gedragstherapie om structurele veranderingen aan te brengen in de manier waarop je met jezelf en anderen omgaat. Groepspsychotherapie is intensiever en gaat dieper dan individuele therapie vanwege de interactie met andere leden van de groep.

Vaktherapie beeldend

Inzichtgevende beeldende therapie is bij uitstek geschikt voor mensen die verbaal sterk zijn en geneigd zijn hun gevoelens (weg) te rationaliseren, of mensen die juist moeilijk woorden kunnen geven aan hun gevoelens en gedachten. Vaktherapie beeldend bij Praktijk Querido wordt alleen gegeven na een verwijzing van de psychiater.

 

Medicatie begeleiding

Begeleiding bij gebruik en afbouw van medicatie.

Nazorg/onderhoud/preventie

Heb jij in het verleden groepspsychotherapie gevolgd bij Praktijk Querido? Wij zijn in 2023 met nazorg/preventie/onderhoudsgroepen gestart voor mensen die groepspsychotherapie hebben gevolgd bij ons. Gestructureerde groepen waarbinnen je werkt aan thema’s waarin je nu vastloopt. Op tijd hulp zoeken is de beste vorm van zelfhulp. Maak een afspraak voor een herintakegesprek om te kijken of het bij je past.

Medische duikkeuringen

Basis- en psychiatrisch preventief duikmedisch onderzoek.

Psychiatrische expertise

Consultatie aan huis-, en bedrijfsartsen.