Ervaringen van cliënten

Lees hieronder hoe mensen ons, de praktijk en de behandeling hebben ervaren.

Vrijwel al de klachten waarmee ik binnen ben gekomen zijn weg, of als ik weer klachten krijg kan ik begrijpen wat het veroorzaakt en daarmee omgaan. Verder heeft het mij verwachtingen overstegen en voel ik mij “mijzelf” wat ik niet verwacht had dat mogelijk zou zijn.

Bram en Nicole zijn eerlijk, echt en recht door zee. Niet altijd even leuk en soms ronduit moeilijk maar voor leuk en makkelijk ging ik niet in therapie. Juist doordat ze hele heldere grenzen stellen en de dingen bij hun naam noemen voelde ik me gezien en serieus genomen. Ze helpen je om weer op eigen benen te gaan staan.

Acceptatie, ik ben oke…..en voor mij is de verbondenheid met de praktijk zo fijn. Weten dat ik hier gezien wordt, mag zijn. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. En dat is bij Querido zeker niet het geval. Het gesprek is altijd vriendelijk, open en zeeeeeeeer duidelijk. Als ik weer vastloop in mijn eigen “hersenmist” kom ik terug.

ik kan nu liefde ontvangen en geven zonder bang te zijn dankzij jullie en de groep

Hallo Bram,
ik heb begrepen, dat jij geen keuringen meer doet voor het CBR. Erg jammer want ik heb veel aan onze gesprekken gehad. Ze hebben me erg geholpen zaken anders te zien en ook met het verkrijgen van een ander zelfbeeld. Ik hoop dat je nog veel mensen mag helpen. Hartelijke groet, E

Medicatie is stabiel, gesprekken met Bram zijn prettig en rendabel. Ik merk dat door mijn trauma’s veel facetten uit mijn leven die ooit zo verwikkeld waren zich langzaam ontwarren.

Het ruikt daar altijd naar lekker eten

ABC ik kap ermee, ik wil mijn behandeling bij de praktijk stopzetten. Ik heb besloten dat ik op eigen voet verder wil gaan met wat ik bij jullie geleerd heb.

Niets veranderen, gewoon zo doorgaan

Wel, je merkt dat het ervaren hulpverleners zijn die verstand hebben van wat ze doen.

Denk zelf, voel zelf, handel zelf inplaats van invullen voor een ander. Het inzicht wat me altijd bij is gebleven is dat een ander mij geen gevoel kan geven en andersom ook niet. Ik sta stil bij mijn eigen gevoel en kan ik deze onderzoeken in plaats van dat ik mijn gevoel projecteer op een ander of juist wegstop.

Ik heb geleerd, dat ik niet geleerd heb hoe ik met emoties moet omgaan.

Ik realiseer me dat ik zelf de rol van slachtoffer inneem, veel klaag en daarmee irritatie bij anderen oproep. Ik ben me bewust geworden dat ik heel veel denk en maar zelden in contact ben met mijn gevoel. Ik besef dat ik mijn eigen grenzen niet voel waardoor ik eigenlijk altijd pas reageer als het al te laat is. Eindelijk snap ik hoe ik steeds in dezelfde situaties terecht kwam.

Ik durf ergens te ‘zijn’, bijvoorbeeld in een groep. Ik wilde altijd overal verdwijnen en was ik er letterlijk niet, nu durf ik hardop te praten en te zeggen wat ik denk of voel. Dit zorgt ervoor dat ik een geheel ben en niet allemaal kleine stukjes die overal een beetje zijn.

Ik heb altijd gedaan alsof mijn verleden helemaal niet zo heftig was en dat ik gewoon hard moet werken om gelukkig te zijn. Ik heb altijd gedaan wat anderen van mij verwachten, en als het me niet lukte dacht ik dat ik aan het falen was.

Ik heb niks aan te merken, was super goed

Ik hoorde om me heen altijd dat ik de knop moest omzetten, ik maar zoeken naar die knop.. Ik voelde me vaak depressief, wilde niet meer leven, maar dacht dat dat bij het leven hoorde. Nu weet ik dat er geen knop is, dat ik gewoon een kutjeugd heb gehad en daar de consequenties nog dagelijks van ervaar. Ik voel me nog wel eens rot maar weet precies wat mijn triggers zijn en weet nu dat dat niks met “het nu” te maken heeft. Ik leef en wil helemaal niet dood, met je kutknop.

Ik heb veel over mijn ouders gedeeld met vrienden (die overigens erg schrokken); ik zeg het nu tegen ze als ik het ergens niet mee eens ben en ben niet meer bang voor hun reactie of om hen te kwetsen; ik vergelijk mijzelf minder met anderen (bv op stage); op stage durf ik vragen te stellen en mijzelf te laten zien, ik zet mijn supervisors niet meer op een voetstuk waardoor ik het niet eng vind om op hen af te stappen; als mijn moeder een spelletje speelt trap ik daar niet in en ik kom niet meer langs omdat ik het idee heb dat dat zou moeten.

Bram, de man die de hardnekkigste complottheorieën kan kraken

Mijn relatie met mijn partner is helemaal veranderd: ik ben gestopt met onze onderbewuste onderlinge race in wie de meeste uren werkte, het meeste geld verdiende, de beste ondernemer was enz waarmee ik het beeld in stand wilde houden dat ik een stoere onafhankelijke vrouw ben. We hebben nu een intieme band gebaseerd op acceptatie wie de ander echt is en delen we veel meer onze gevoelens. Daar ben ik heel dankbaar voor.

Wat ik tot nu toe heb bereikt is voor mij echt waanzinnig.
Ik hou van mezelf zoals ik ben.
Ik mag er zijn!
Mijn hart was afgebrokkeld, ik leg de stukjes nu terug. Ik heb meer bereikt dan ik had durven dromen.

Niets veranderen, ik ben superblij met de praktijk

Moest aanvankelijk even wennen aan de nuchtere no-nonsense manier van werken.

Ik heb praktijk Querido ervaren als zeer professioneel waarbij de belangen van mij altijd hoog in het vaandel stonden. De aanpak is soms confronterend toch altijd met respect waarbij ik ertoe bewogen werd de regie te nemen over mijn leven en kwaliteit van leven.

Ik werd met respect behandeld en voelde me na een gesprek altijd beter dan ervoor. Elke afspraak begon op tijd en er is nooit een afspraak afgezegd. Ik heb door de behandeling veel over mezelf geleerd en daar zal ik altijd profijt van hebben.

Geen geneuzel directe aanpak. Je komt voor hulp, maar moet het zelf doen kortom een cursus red jezelf

Ik heb nog nooit zulke stappen gemaakt en zoveel geleerd als bij jullie! Erg dankbaar! En gun dat anderen ook

Ze zijn te beroerd om dossiers van vorige behandelingen op te vragen, dat moest ik zelf doen, ik heb mijn afspraak afgezegd

Ik zou de praktijk aanraden want ben heel erg tevreden, maar weet nog niet of ik snel zou doorverwijzen want dat kan haast niet zonder dat ik ook iets van mezelf vertel. Aan intimi zeker!!!!

Concrete en duidelijke aanpak. Je weet waar je aan toe bent.

Ik wilde gewoon alleen medicatie, hij zag geen reden en zei ik ben geen drugsdealer ik moest wel afstuderen en me pa wordt niet blij als ik het niet haal

Die eerste gesprekken met Nicole hebben echt zo’n verschil gemaakt. Het niet meer hoeven vechten, maar dat iemand mij direct serieus nam. In het moment vond ik het allemaal heel spannend, zeker met een dissociatie zoals ik em nog niet eerder gehad had. Maar hoe zij daarmee om ging, me hielp, toen begon ik te beseffen dat ik me niet aanstelde en beter moest “gedragen”. Dus dank daarvoor!

In 2018/ 2019 heb ik vaktherapie beeldend gevolgd bij Nicole. Dat is mij destijds (en daarna) goed bevallen.

Voordat ik begon had ik nooit durven dromen van het resultaat dat ik achteraf geboekt heb

Ik ben jullie dankbaar voor de support in het afgelopen jaar. Het serieus nemen, zonder dat ik me daarvoor moest bewijzen of moest vechten, het was een verlichting. Jullie doen waardevol werk!…

Ik was na een intake van een uur wijzer dan na een duur traject via mijn werkgever van een half jaar elders. Wat een opluchting.

Nicole en Bram zijn professionals en betrokken mensen. En het secretariaat komt altijd zijn afspraken na, het team heeft het goed voor elkaar. Geen geneuzel directe aanpak.

Bij Praktijk Querido zijn ze intelligent, confronterend, ervaren en betrokken, daardoor is de behandeling effectief. Ik heb voor het eerst de regie over mijn leven.

Ik heb praktijk Querido ervaren als zeer professioneel waarbij de belangen van mij altijd hoog in het vaandel stonden. De aanpak is soms confronterend toch altijd met respect waarbij ik ertoe bewogen werd de regie te nemen over mijn leven en kwaliteit van leven. Met name de beeldende therapie had voor mij bijzonder veel effect. Ik zou de praktijk zeker aan anderen aanraden. Alles wat de behandeling meebrengt is afgewogen en altijd in belang van herstel.

Heel fijn dat ze hier kijken naar jouw hele persoon, je mogelijkheden, je levensverhaal en de onderliggende problematiek in plaats van dat er lijstjes worden afgevinkt en je een stoornis opgeplakt krijgt. Heel fijn ook de directe en heldere manier van praten.

Ik werd vanochtend wakker en moest denken aan wat voor een positieve invloed Querido op mijn leven heeft gehad. Ik heb veel voor elkaar gebokst het laatste jaar en daar ben ik trots op. Ik zit nu in een wat kalmer vaarwater en sta stil bij alles en kwam zo uit bij jullie. Ik ben jullie dankbaar voor het feit dat ik mijzelf heb kunnen ontdekken, dat ik nu een gezonde fundering heb en de regie in eigen hand heb, dank je wel.

Ik gebruik álles van therapie in m’n dagelijkse leven. Ik voel het als mensen (letterlijk) te dicht bij me komen, ik huil waar mijn zoontje bij is – ook blije tranen die ik dan aan hem uitleg, ik durf te dromen over de mogelijkheden qua werk die er zijn zonder daarbij afkeurende geluiden te horen, ik durf hulp te vragen, ik ben ook op werk één geheel – zonder schaduwkanten of agenda – ik spreek me uit zoals ik het voel, als ik me rot voel ben ik extra lief voor mezelf – dan hoef ik niets, ik doe de dingen niet meer omdat ze ‘zo horen’ maar omdat ik ze wil.

De inrichting kwam op mij nogal kinderachtig over, er stond ook een varken of zoiets

Alles werd duidelijk van tevoren uitgelegd en zonodig via mail of telefoon doorgeven. Zeer ervaren en weten allemaal hun vak te verstaan. Altijd vertrouwelijk met informatie omgegaan. Ik heb nog nooit zulke stappen gemaakt en zoveel geleerd als bij jullie! Erg dankbaar! En gun dat anderen ook.

Ik ben niet meer de clown, ik heb dat stuk niet meer nodig. Ik heb me kunnen hechten. Eerst in de groep daarna ook erbuiten. Door mezelf te laten zien. Ik heb het eindelijk gedurfd en het was eng maar zo bevrijdend. Ik heb meer begrip voor mijn somberheid, ik snap het nu en het is er en ik begrijp het. Ik begrijp mij en dat is heel fijn. Ik heb wat mijn ouders hebben laten liggen teruggegeven aan mijn ouders, ik draag die last niet meer op mijn schouders. Ik voel rust. Het is ok, ik ben ok.

Vragen gaan verder dan trucjesniveau. Hier leer je eerlijk naar jezelf te kijken

Je merkt dat het ervaren hulpverleners zijn die verstand hebben van wat ze doen. Misschien minder lange wachttijd voordat je terechtkunt. Weet alleen niet of dit haalbaar is?

Ik ben blij dat ik bij praktijk Querido ben gekomen. Ik was eerder client bij een andere GGZ instelling. Ik vond dat ik daar een nummer was. De hulpverlener is druk bezig op de laptop, er is nauwelijks oogcontact. Bij dokter Querido kom je voor een écht gesprek!

Ik vond het jammer dat het volgen van therapie bij Nicole werd gehinderd door financiële obstakels. Denk dat de praktijk hier weinig mee kan, maar ik had bij een vergoeding vanuit de verzekeraar mogelijk meer sessies geboekt. Erg tevreden over het bij mij behaalde resultaat. Dit gun ik een ander ook.

Brutally honest but finally I live the life I want

“Het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven is tijd”, zei je tijdens onze eerste sessie en ik dacht:”prima, als het maar een beetje opschiet”. Anderhalf jaar verder ben ik klaar om afscheid te nemen van de praktijk. Achteraf gezien een hele korte tijd voor de enorme veranderingen die ik heb doorgemaakt. Door de relaxte, pure en liefdevolle aanpak durfde ik een begin te maken met naar mezelf luisteren en ben ik nu van mijn klachten af. O ja en ik ben wel creatief. Dankjulliewel.

Mijn leven ziet er compleet anders uit sinds ik in behandeling ben geweest bij Querido. Op een onwaarschijnlijk respectvolle, integere, liefdevolle en intelligente manier werd ik begeleid in het proces dat ik aan alle kanten zelf moest doorlopen. Dat was best zwaar, maar zo’n 2 jaar later blijkt het leven lichter dan ooit. Ik ben Bram en Nicole elke dag oneindig dankbaar dat ze me hebben ‘aangenomen’ en heb al meerdere mensen in mijn omgeving aangeraden de sprong (naar zichzelf) te wagen.

Ik heb meer bereikt dan ik ooit had durven dromen. Paar keer bij psychologen geweest die mij allemaal stoornissen gaven maar nooit tot de kern kwamen. Ik heb voor het eerst in mijn leven het idee dat ik leef, dat ik keuzes heb en ik heb me nog nooit zo goed gevoeld.

Nicole luistert, is begaan, legt de vinger op de zere plek, laat mij niet ontsnappen met ‘mooie’ praatjes.

Nicole en Bram zijn recht door zee. Altijd eerlijk en oprecht, je weet waar je aan toe bent. Een spiegel voorhouden waar anderen dit niet doen. Hoe hard en pijnlijk mijn behandeling soms ook was, ze waren er altijd voor me. Mijn behandeling heeft mij zoveel gebracht. Ik voel mij hierdoor een ander mens.

Telefonische bereikbaarheid zou iets beter kunnen (bijv op de vrijdagen) maar is wel begrijpelijk bij een kleine praktijk.

Asjer is een fijne gastheer en meedenkend bij het plannen van afspraken. Nicole is een prima therapeute die niet bang is om je te confronteren met ingesleten denkpatronen en gewoonten. Dat heb ik erg gewaardeerd en het heeft bijgedragen aan het resultaat.

Ik voel mij niet serieus genomen en uitgelachen, geen respect. Ik mis behandeldoelen.

Met Querido zwembandjes heb ik leren zwemmen in het kolkende water in al zijn kleuren. De basis die ik nodig had, heb ik via Nicole, Bram en de groep mezelf alsnog mogen geven.

Hij houdt niet van dikke mensen. Ik kreeg het advies om eerst een maagoperatie te gaan doen omdat ik een BMI van tegen de 60 had.

Ik begrijp eindelijk waarom voelen voor mij zo lastig was en wat mij angstig maakte. Ik voel nu zonder angst. De behandeling is niet makkelijk, het is geen warm bad, je komt niet zomaar met iets weg. Voor mij is dat precies goed. En ik weet dat ik altijd bij hen terecht kan. Alle administratieve dingen er om heen lopen vlot en plezierig; ook heel fijn!

Very openminded conscious people at Praktijk Querido. You can feel that it’s not just work, they really care. It feels like coming home.

Heel heldere uitleg over gebruik antidepressiva zodat ik daar mijn eigen keuze in kon maken, je kunt merken dat de heer Querido veel ervaring heeft

Bram & Nicole… met wie ineens een heel nieuw hoofdstuk begon. Het begin van de rest van mijn leven! Dank jullie wel voor alle steun, het vertrouwen, de liefdevolle hulp, de humor, alles…

Ik kwam er achter dat ondanks mijn zakelijke successen ik emotioneel vaak nog als een klein kind reageerde. Van buiten niets aan me te zien, alles voor elkaar dus ik kon toch niet ongelukkig zijn? Ik voelde me zo schuldig. Dankzij beeldende therapie zag ik voor het eerst wat een puinhoop ik van binnen was, geen wonder dat ik me al die jaren zo rot had gevoeld. Nu zijn alle puzzelstukjes een geheel geworden, snap ik wie ik ben en waar ik vandaan kom en voel ik me eindelijk een persoon waar ik me fijn bij voel en maak ik bewuste keuzes over met wie ik om ga en wat ik doe.

Na drie sessies beeldende therapie had ik zonder dat ik nog echt met mijn eigen ellende was begonnen een compleet andere relatie met mijn zoontje van vier. Ik kon hem ineens zien voor wie hij was in plaats dat mijn geschiedenis tussen ons in stond, wat een cadeau. Hij gedroeg zich ook heel anders, heel relaxt, ik kon het bijna niet geloven dat mijn inzichten tijdens de sessies al zo snel zo’n positief effect konden hebben op de relatie met mijn kind.

Ze nemen de tijd die ervoor nodig is om een levensverandering/-ontwikkeling door te maken.

Ik ben snel afgehaakt ik wilde graag meer tips en handvaten, geen zin om met de onderliggende problemen aan de slag te gaan, geen idee wat dat me gaat opleveren

De manier waarop Bram en Nicole behandelen is, naar mijn idee, uitzonderlijk. Het is down to earth, zonder medisch of spiritueel taalgebruik. Ik ben verbaal en cognitief vrij sterk aangelegd en ik had het nodig iemand tegenover me te hebben die dat erkende en transparant en congruent in zijn/haar handelen naar me was. En ik denk dat heel veel mensen in Nederland zo’n aanpak verdienen.

Janke for president!! Altijd fijn om door de lieve en zorgzame Janke geholpen te worden!

De heer Querido zet de zaken meteen op scherp. Is zeer analytisch en kordaat.

Vaktherapie beeldend hoort in de basisverzekering

Ondanks dat de gesprekken achteraf bezien meer een tussenoplossing waren dan een behandeling, was de inhoud en het advies erg goed.

Zowel de behandeling als hulpverlener heb ik als zeer prettig ervaren. Alles ging in goed overleg. Tevens kreeg ik de regie om met mijn doelen aan de slag te gaan. De ondersteuning die ik daarbij kreeg heb ik als uitstekend ervaren. Empatisch, geduldig, begripvol maar vooral geruime expertise in het vakgebied.

Ik heb bij vaktherapie beeldend kunnen verbeelden waar ik vandaan kom en waar ik naar op weg ben. Het verdriet uit mijn jeugd. De rol die ik in dat gezin had. De pijn die ik voelde en soms nog voel. Ik heb geleerd dat er een verschil is tussen een gevoel dat van mij is en het gevoel van iemand anders. Ik heb dieper leren voelen. Dingen leren teruggeven. Ik leer grenzen aangeven. Ik leer dromen.

Als je alleen maar wilt dat iemand je zielig vindt en in de slachtofferrol wil blijven zitten dan is deze praktijk niet geschikt.

Ik heb Bram reeds meerdere malen aangeraden bij bekenden. Bram is eerlijk, oprecht en professioneel.
Hij legt altijd de vinger op de zere plek, maar zonder oordeel. Ik heb zo ontzettend veel geleerd en ben erg ver gekomen afgelopen periode. De eerlijkheid en oprechtheid is heel fijn. Ik weet zeker dat hij nog veel mensen kan helpen.

Zowel de beeldende therapie van Nicole als de groepstherapie bij Bram heb ik als zeer prettig ervaren. Mijn pijnpunten werden zeer fijn blootgelegd door Nicole waar ik weer veel aan had bij de groepstherapie van Bram. Kortom een fijn duo met een geweldige persoonlijkheid.

Janke en Asjer van het secretariaat zijn heel erg vriendelijk en behulpzaam. Fijn dat je bij de praktijk geen nummer bent, maar een persoon.

Ik heb in een aantal sessies beeldende therapie ontdekt dat ik niet “zen” kan zijn als ik eigenlijk heel boos ben. Boos is ook een nuttige emotie, nooit gedacht. Ik heb ook ontdekt op wie ik boos ben en ook dat was een grote verrassing voor me. Over omdenken gesproken.. Ik was al die artikelen en koppen van de Happinez gaan geloven dat je als je je richt op positieve dingen je vanzelf gelukkig wordt. Toen dat niet lukte dacht ik helemaal dat er iets mis met me was. Gelukkig weet ik nu beter.

Eerlijk en oprecht, duidelijk en soms met de harde waarheid waardoor je gaat nadenken. In mijn beleving beter dan het geiten wollen sokken gehalte van andere therapeuten

Mijn partner heeft niets gehad aan de relatietherapie maar ik kan eindelijk verder. Zo’n bevestiging en erkenning von mijn gedachten en gevoelens terwijl ik thuis altijd dacht dat ik gek was en mijn mond dan maar weer hield. Wat een opluchting. Er gebeurde tijdens de sessies precies wat er thuis altijd speelt.

Ik vond die tissues zwaar overdreven de eerste keer dat ik ze zag staan bij beeldende therapie. Uuuuhm, toch wel handig bleek al snel ?

Wat het effect van de behandeling is geweest?
Dat ik er nog ben.

Na een uur bij jullie ziet de wereld er altijd weer beter uit, voel ik me weer sterk en heb ik er weer zin in

Eerder hulp gehad hier, voorbeelden blijven hangen. Goed voor op de langere termijn.

Ik voel me heel erg op mijn gemak bij Bram en ik vind dat hij mij altijd serieus en professioneel heeft behandeld. Een behandelaar als Bram gun ik daarom iedereen toe.

Zeer goede gesprekken. Je wordt in je waarde gelaten en respectvol benaderd.

Ik heb de behandeling bij Praktijk Querido als respectvol confronterend ervaren. Bram kwam heel snel tot de kern van mijn probleem en verwees mij direct door naar een non-verbale vorm van therapie binnen Praktijk Querido: beeldende therapie. Zelf was ik daar nooit aan begonnen, maar het is voor mij de doorbraak geweest: ik begon te voelen in plaats van alles eindeloos te beredeneren. Door de gevoelens die loskwamen serieus te nemen, begon ik mezelf eindelijk te begrijpen. Ik heb de therapie als heel heftig ervaren en het duurde veel langer dan ik gedacht had, maar ik heb eindelijk het gevoel dat er iets structureel veranderd is in mijn leven.

Ik geef jullie een 10, voelde me erg prettig, veilig en serieus genomen en natuurlijk het belangrijkste, ik ben van mijn klachten af.

Ik voel me hier uitermate veilig! Geen pleisters plakken en trucjes leren, maar alles ECHT

Ik was zeer tevreden over de praktijk. Mijn eindcijfer is dan ook een 9.

Mijn medicatie werd direct zorgvuldig afgebouwd, waardoor ik me binnen een aantal weken een ander mens voelde, heel veel kilo’s verloor en weer energie kreeg, daarvoor ben ik Bram eeuwig dankbaar.

Ik voelde mij heel ongemakkelijk na het eerste gesprek met de heer Querido. Ik had al een aantal gesprekken met een psycholoog achter de rug en dat was wel prima maar daar bleef het bij wat praten, tips en uithuilen.  Nu had ik dus voor het eerst het gevoel dat er echt iets geraakt was in mij. Ik dacht “hier moet ik zijn als ik echt iets wil veranderen”. Dat bleek ook zo te zijn: het is een lange lijdensweg geworden maar ik ben voor het eerst met behulp van deze therapie bij de kern gekomen van mijn problemen en heb ontdekt dat ik meer zelf aan mijn leven kan veranderen dan ik dacht. Nu gaat het goed met mij, ik heb mijzelf echt leren kennen met alles er op en er aan en dat kan ik nu accepteren.

Ik kan niet precies vertellen wat er gebeurd is tijdens beeldende therapie maar het heeft mij veel opgeleverd. Ik was niet creatief  (dacht ik) en begon er nogal sceptisch aan maar ja toen zat ik tegen over een stevige therapeut die de spijker steeds precies op zijn kop sloeg. Het klinkt nogal gek want ik ben heel nuchter maar het leek alsof er steeds meer luikjes open gingen, best beangstigend maar ik leerde dat ik de regie kon houden. Er kwamen veel onverwerkte gebeurtenissen naar boven waardoor ik nu begrijp waarom ik steeds in dezelfde situatie terecht kwam. Dat heb ik nu doorbroken. Mijn leven is niet meer grijs, niet zwart wit maar vol kleuren, niet allemaal even leuk maar ja soms is het leven nu eenmaal rot, dat hoort er ook bij.

Ik had niet goed gekeken hoe de vergoeding werkt en wist niet dat er een beroep werd gedaan op mijn eigen risico van mijn verzekering. Daar kwam ik dus pas achter toen ik de rekening van mijn verzekeraar kreeg. Toen ik daarover belde zei de receptionist dat ik een betalingsregeling met mijn verzekeraar kon afspreken en dat het overal duidelijk aan gegeven staat. Lekker inlevingsvermogen zeg en ik voelde me al zo rot.

Spiegelen spiegelen spiegelen, heel vermoeiend maar zeer effectief!

Zeer kundig, zonder zweverig te zijn. Erg nuchter en praktisch ingesteld. Fijn.

De praktijk omarmt je.

Aan het eind van de behandeling weet je dat je verder kunt, ook zonder de hulpverlener en dat komt doordat je vanaf het begin het gevoel krijgt dat je het zelf moet doen, therapie is keihard werken, dat had ik vooraf niet bedacht. Ik dacht even een paar gesprekken en dan is het opgelost.

De behandeling bij Praktijk Querido heb ik als deskundig, respectvol, zorgzaam, confronterend en liefdevol ervaren. Het heeft veel goed gemaakt wat ik in mijn jeugd tekort ben gekomen (het was erg helend).

De confronterende doch respectvolle benadering zorgt voor een prettige basis om aan jezelf te werken. Geen therapietaal, maar prettig direct, kortom professionele adequate hulpverlening.

Deskundig, respectvol en een warm en vertrouwde omgeving. Absolute aanrader!

Ik heb me in tijden niet zo klein en waardeloos gevoeld sinds het gesprek. Ik heb een week nodig gehad om er weer bovenop te komen. Die man kan zich beter beperken tot het geven van duiklessen.

Deskundige, ruimdenkende therapeuten en geweldige receptionisten.

Deze praktijk is niet echt geschikt voor mij, ik zoek hulpverlening met een duidelijk stappenplan en minder confronterend, ik had het gevoel dat ik het zelf moest doen.

Doordat ik intensief en langdurig beeldende therapie heb gevolgd, heb ik mijn probleem bij de kern kunnen oplossen en kan ik nu zonder medicatie door het leven. Dat voelt zo goed.

Ik geef het cijfer 8 ondanks een beetje lastig eerste gesprek, waarschijnlijk omdat we elkaar totaal niet kende. De diagnose was perfect en het korte genezingsproces liep exact zoals me was beloofd.

Een gevoel van veiligheid binnen de praktijk in combinatie met deskundig advies en snel tot de kern komen van mijn problematiek, heeft ervoor gezorgd dat ik intensief aan de slag kon met mezelf en ik me nu beter voel dan ooit!

Ik kan het moeilijk onder woorden brengen wat er allemaal gebeurd is de afgelopen jaren dat ik therapie volgde. Ik heb hiervoor een tijd bij een psycholoog gezeten, maar dat was toch meer mijn verhaal doen en dat was het dan. Deze vorm van therapie [groepspsychotherapie in combinatie met inzichtgevende beeldende therapie] werkte de hele week door, vanaf dat ik de praktijk verliet tot aan de volgende sessie, heel intensief en confronterend, het maakte zo veel los in mij. Dat was blijkbaar nodig, want nu heb ik het gevoel dat er wezenlijk iets in mij is veranderd, ik ben tot de kern gekomen van mijn problemen en ga nu heel anders met mezelf om, waardoor ik een heel ander leven heb gekregen. Een leven waar ik grip op heb. Ik heb wel een aantal moeilijke keuzes moeten maken om zover te komen, maar ik snap nu dat dat bij het leven hoort.

Eerlijkheid, respect, vertrouwen, maar ook warmte en oprechtheid, de groep, de continuïteit en het niet mooier maken dan het is, zijn de kenmerken waarom ik de praktijk zal aanraden.

Ik wist precies wat ik had toen ik kwam namelijk ADD en wilde daar medicijnen voor maar Bram Querido twijfelde aan mijn diagnose. Ik had op internet vragenlijsten ingevuld en herkende alles. Ik kwam er rotter uit dan ik er in ging, ik heb dat ook aan mijn huisarts verteld en praat nu met hem dat is heel fijn.

Ik geef jullie geen 10 maar een 9 zou lekker zo doorgaan, perfectie is ook niet alles heb ik door mijn therapie geleerd 🙂

Er is aandacht voor je. Ze komen met tips en handreikingen waar je iets mee kunt doen. Soms geven ze informatie mee.

Geen ‘slap gelul’ maar spijkers met koppen. Heel verhelderend, ook met het oog op ervaringen in het verleden met andere hulpverleners.

Ik dacht altijd dat je “gek” moest zijn als je naar een psychiater ging. Toen ik de praktijk binnenkwam, was dat gevoel al zo goed als weg, de sfeer was zo prettig en open en ik kon me ook identificeren met de andere mensen die er waren. Dat heeft echt geholpen bij de positieve ontwikkeling die ik doorgemaakt heb, dat negatieve beeld over mezelf dat ik het niet alleen redde in het leven, was gelijk een stuk minder.

Heb zelfs al een ander aangeraden bij Praktijk Querido hulp te zoeken vanwege het gevoel van vertrouwdheid dat geschept wordt en de wijze waarop de therapie helemaal op de persoon wordt afgestemd (qua snelheid, type, etc).

Het heeft mij erg op weg geholpen anders in mijn leven en relaties te staan.

Het was vaak niet leuk om te horen wat de therapeut zei, en in het begin (en later ook nog wel) was ik het liefst heel hard weggerend, maar wat ben ik blij dat ik er “doorheen” ben gegaan, het heeft me zo veel opgeleverd!

Ik ben er door intensief therapie te volgen achtergekomen dat het niet mijn schuld is dat ik me nu zo K voel, maar dat het wel mijn schuld wordt als ik er nu niets aan doe.

Ik ben zo ontzettend blij met de hulp die mij gegeven is, dat gun ik de mensen om wie ik geef ook.

Ik dacht altijd dat ik een prima jeugd had gehad, het heeft me veel moeite gekost om te erkennen dat dat niet zo was. Ik heb lang therapie nodig gehad om mijn gevoelens daarin serieus te nemen. Ik voelde me zo schuldig dat ik niet gelukkig was, ik had toch niets te klagen! Praktijk Querido is de eerste plek waar ik me “gezien” heb gevoeld. Alsof ik voor het eerst ouders kreeg waar ik mezelf bij kon zijn, met alles erop en eraan. Een basis van waaruit ik eindelijk kon gaan bouwen.

Ik denk geregeld aan wat ik geleerd heb en breng het in de praktijk. Het is op het moment zelf niet altijd eenvoudig, maar het werkt. Ik heb jou en de groep eigenlijk altijd in mijn achterzak.

Ik ga een klacht indienen, ik kreeg een rekening omdat ik niet 24 uur van tevoren had afgebeld terwijl ik griep had, net of ik daar iets aan kon doen.

Ik heb elf jaar geleden intensief therapie gedaan bij de praktijk, daar ben ik nog steeds heel dankbaar voor. Mijn leven is daarna helemaal veranderd, omdat ik heel anders met mijzelf, met anderen en het leven omga. Af en toe loop ik nog vast, maar ik voel nu als het ware “een bodem” waar ik op terug kan vallen. Als ik er zelf echt niet uit kom, maak ik op tijd een afspraak. Dan heb ik aan een paar afspraken genoeg om zelf weer verder te kunnen. Ik heb een dochtertje en merk dat ik eindelijk de negatieve spiraal van mijn familie heb doorbroken, ik had voor therapie nooit gedacht dat ik een goede moeder zou kunnen worden 🙂

Ik heb de contacten met psychiater Bram Querido altijd als heel prettig ervaren. Allereerst was het fijn dat de sessies van een half uur praktisch altijd stipt op de afgesproken tijd begonnen. De contacten verliepen altijd in een prettige vertrouwelijke sfeer en waren vrijwel altijd bemoedigend en ondersteunend. Ik ging altijd gesteund weg na afloop. Ik kon alle vragen die ik wilde stellen, kwijt en kreeg daar dan een adequaat antwoord op. Ik kreeg regelmatig korte heldere adviezen en suggesties mee om met bepaalde problemen die ik ervoer, om te gaan. Ook was het prettig toen ik een keer een terugval had, te kunnen bellen en direct Bram zelf aan de lijn te krijgen. Ook de omgeving waarin de gesprekken plaats hebben, is prettig, besloten, en vormt een goede ambiance. Ook de bereikbaarheid van de praktijk, op een paar minuten loopafstand van het NS-station van Hilversum, was voor mij heel praktisch. Ik had ook volledig vertrouwen in de voorgeschreven medicatie, gelet op het bovenstaande. Ook op dat punt had ik het gevoel met een zeer ervaren psychiater van doen te hebben, die zijn keuzes en afwegingen hierbij ook altijd toelichtte en mij ook kon en wilde uitleggen wat zijn overwegingen waren bij die keuzes.

Ik heb gemerkt dat groepspsychotherapie in combinatie met beeldende therapie erg bij mij past. Beeldende therapie werkt verhelderend voor mij, ik kan er niet omheen. Wat ik maak of niet maak, zegt iets over mij. Het komt op een diepere laag dan groepspsychotherapie. Soms heb ik geen woorden maar wel plaatjes, kleuren in mijn hoofd en als ik mezelf tijd gun, komen er later woorden bij, waardoor ik me bewust word van mijn eigen gevoelens en handelen.

Ik heb jarenlang mijn man de schuld gegeven van onze relatieproblematiek, hij had ooit de diagnose ADD gekregen. Tijdens relatietherapie bij Bram en Nicole kwam ik erachter dat hij dat alleen bij mij had, mijn eigen aandeel werd pijnlijk zichtbaar tijdens de sessies. Ik ben individueel therapie gaan volgen bij Nicole in combinatie met relatietherapie en onze relatie is nog nooit zo goed geweest. Alle onnozele ruzies zijn verdwenen: er is geen strijd meer binnen onze relatie. Wat ben ik dankbaar en blij dat ik hier terecht ben gekomen. We hadden al eens eerder relatietherapie gevolgd, maar dat is nooit dieper gegaan, dus loste er in de basis niets op.

Ik heb mijn behandeling niet afgemaakt, ik vond er niet genoeg ruimte voor spiritualiteit.

Ik vind het een hele fijne praktijk met veel ruimte voor persoonlijke aandacht.

Je bent bij Praktijk Querido geen nummer, ze gaan direct aan de slag met je probleem, top!

Die man zat volgens mij steeds op de klok te kijken, doet het alleen maar voor zijn inkomen.

Laagdrempelig gevoel, jeugdige vlotte uitstraling en handvatten voor in de praktijk.

Lekker dan, als je niet 24 uur van tevoren afbelt, krijg je een rekening die je nog zelf moet betalen ook, asociaal, en toen ik erover belde, kreeg ik nog een botte reactie van de receptioniste ook, alsof ik nog niet genoeg problemen heb. Ze hebben gewoon geen inlevingsvermogen daar.

Wie had gedacht dat ik zo lang zou blijven, ik in elk geval niet. Het heeft even geduurd, maar wat ben ik blij met het resultaat. Zonder jullie had mijn leven er waarschijnlijk heel anders uitgezien. Ik heb mezelf teruggevonden en geniet weer van het leven. Ik volg mijn passie en heb zo veel geleerd. Dank voor jullie goede zorgen. Stay proud as a peacock at a practice like yours!

Soms was het erg confronterend, maar ik besefte altijd dat het met goede bedoelingen was en ik heb nooit het idee gehad dat het respect voor mij in het geding was.

Tsja en toen kwam ik bij beeldende therapie terecht, geen idee wat ik me daarbij voor moest stellen, creatief ben ik al helemaal niet, maar ik voelde me wel aangesproken tot de doelgroep: mensen die verbaal heel sterk zijn en hun gevoel (weg)rationaliseren, dus ik heb het een kans gegeven. Ik werd door mijn beeldende werken heel snel geconfronteerd met hoe ik met mijzelf en anderen omging, heel bijzonder, het heeft mij goed geholpen om mijn denken te stoppen en verstopte gevoelens te ontdekken.

Ik had direct een vertrouwd gevoel, wat het makkelijker maakte om de problemen bespreekbaar te maken. Ik had na een aantal keren coaching genoeg handvatten gekregen om zelf weer verder te kunnen.

Waardeloze onduidelijke hulpverlening, je komt bij een professional zodat hij je kan vertellen wat je moet doen, hier niet dus, voelde me niet serieus genomen.

De aanpak bij Querido is allesomvattend. Niet het aanpakken van de symptomen, maar tot de kern gaan, waardoor je vaardigheden aanleert die je de rest van je leven kunt gebruiken. Het is een veilige en liefdevolle plek waar je jezelf weer terug kunt vinden.

Ik ben bijzonder goed geholpen, er hangt een relaxte sfeer in de praktijk zonder dat het zweverig wordt, door deskundigheid en de bijzondere werkmethode heb ik ontdekt hoe ik op een gezonde manier mijn eigen leven vorm kan geven.

Heel bijzonder, relatietherapie van een echtpaar dat al zo lang bij elkaar is en waarvan de liefde voor elkaar er nog vanaf spat. Wij hebben veel gehad aan de sessies en kunnen nu samen weer door. Wij maken geen ruzie meer over “een tandpastadopje”, maar hebben elkaar eindelijk echt leren kennen.

Ik heb een tijd bij een begripvolle meepraatpsycholoog gezeten, daar schoot ik niet op, had ik net zo goed tegen mijn buurvrouw kunnen praten. Het is best confronterend als je ontdekt dat je meer zelf kunt veranderen aan je leven dan je denkt, maar ik ben blij dat ik bij deze ervaren en deskundige mensen terecht ben gekomen. Mijn leven is voorgoed veranderd.

Ik kreeg de naam van de praktijk via een vriendin die hele goede ervaringen had gehad met de praktijk en toen ik mijn huisarts belde dat ik niet verder kon, raadde hij dezelfde praktijk aan. Na de intake heb ik thuis voor het eerst in mijn leven heel lang gehuild. Ondanks dat het niet leuk was wat ik te horen kreeg, wist ik, hier moet ik aan de slag. Ik ben er voor gegaan en kijk terug op een verwarrende en heftige tijd, maar ben zo blij met het resultaat!

Ik ontdekte gaandeweg dat een deel van de kracht van groepspsychotherapie juist schuilt in het feit dat je geen idee hebt wat er gebeurt of waar je aan begint. Als je zelf dat inzicht krijgt, betekent dat dat je herstellende bent. In het begin denk je: waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen, en snak je naar iemand die precies vertelt wat je moet doen om weer “gelukkig” te worden. Dat was ook precies mijn probleem: ik stelde mij altijd afhankelijk op en liet mijn geluk afhangen van anderen.

Fijne, veilige discrete plek met ervaren deskundige betrouwbare mensen en het levert resultaat op, ik kan weer verder.

Echt ongelooflijk, na twee keer relatietherapie is er al zo veel veranderd binnen onze relatie, ik kan het bijna niet geloven. De sessies zijn heftig en ongestructureerd, maar we gaan met iets concreets de deur uit. De positieve invloed die het ook op onze kinderen heeft, is onbetaalbaar.

Ik heb met mijn ex-partner een aantal keren relatietherapie gehad bij Bram en Nicole, er gebeurde daar precies wat al jaren speelde bij ons thuis. Wij kwamen erachter, nadat alle problematiek boven water kwam, dat er niets over was om bij elkaar te blijven. Heel verdrietig, want ik was hoogzwanger, maar ook opluchting. Nu heb ik een gelukkig leven en ben ik dankbaar dat het toen zo snel duidelijk is geworden.