Terug naar het nieuwsoverzicht
Blog, Inspiratie / 30.03.2017

Onze stagiaire Melanie

Oktober 2016: we krijgen een stagiaire, Melanie (met een lange e) Eerste indruk: leuke vrouw, leuk jurkje. De eerste paar weken kom je onder mijn hoede, naast me op het krukje. Koud, naast het raam: vest over je jurkje. Tweede indruk: niet alleen een leuke, maar ook een nieuwsgierige en leergierige vrouw. Je schrijft alles op wat ik vertel en laat zien, en dat is best veel. Al snel voel je voor mij vertrouwd en al snel lijk je op je gemak. Nog even wennen aan onze humor en plagerijtjes, maar het gaat je goed af. Derde indruk: niet alleen een leuke, nieuwsgierige en leergierige vrouw, maar ook een avontuurlijke vrouw met letterlijk wilde plannen. Afrika in het verschiet, al een tijdje aan het oefenen als vrijwilligster in Dierenpark Amersfoort. Nee, mij overhalen om spinnen te komen aaien, lukt je niet. De maanden gaan snel. Nu heb je je stage bijna afgerond, maar we blijven je zien, gelukkig. Want je hoort er intussen zo bij.
Janke

Melanie is een vrolijke toevoeging aan het team. Ik ken haar nog niet zo heel goed maar heb al kunnen vaststellen dat er meer in zit dan alleen een glimlach met een onuitputtelijk enthousiasme. Waar ze aan het begin nog makkelijk voor het lapje te houden was, lijkt ze zich gauw aan te passen aan de “Querido cultuur” en heeft ze al gauw een weerwoord met grapje paraat. Ik heb haar slechts één keer van binnen zien ontploffen, dat was toen ik haar de tip gaf om altijd haar werk op te slaan, vlak nadat ik haar computer had afgesloten en ze een lange mail was kwijt geraakt. Gelukkig heeft ze daar van geleerd. Oh en het is Mee-la-nie en niet Mel-a-nie, of was het andersom? Heel verwarrend.
Asjer

Melanie lijkt al jaren in onze Praktijk mee te lopen, terwijl ze er pas enkele maanden is. Wat maakt haar dan zo ‘aanwezig’? Ik ben eens over die vraag gaan nadenken en kwam tot verschillende gedachten. Ten eerste werkt ze op dezelfde dag als ik, zodat ik haar ook altijd tegen kom wat vooral heel gezellig is. Melanie zit nooit om een praatje of vraag verlegen. In mijn beleving is ze er ‘dus altijd’. Ik ben Melanie op verschillende manieren tegen gekomen vanuit de verschillende rollen die ik heb binnen de Praktijk: ze heeft meegedaan aan de assertiviteitstraining, ze neemt deel aan de therapiegroep die gericht is op het verwerven autonomie, ze is aanwezig geweest bij een aantal gesprekken die ik als POH-GGZ heb gevoerd, ze wilde graag een eigen rapportagesysteem opzetten en verder heeft ze over 1001 onderwerpen vragen, opmerkingen, kritische reflecties en een eigen mening. Bovenal is ze een heel leuke, energieke en leergierige psychologe-in-de-dop, die haar tijd ten volle benut. Maar vooral ook een goed mens. Tekenend daarvoor is hoe ze gepassioneerd kan praten over het welzijn van dieren, het Afrika waar ze verliefd op is geworden en die andere grote liefde: haar man. Hele leuke andere kanten heeft ze ook; als vrijwilliger in de dierentuin, of eigenaar van een online winkeltje in nagellak, hoeveel mensen kunnen dat zeggen? Kortom: Melanie is een topmeid en het is fijn dat ze bij de Praktijk betrokken blijft.
Mario

“Moet je even lezen deze brief”, aldus Bram vorig jaar. Ondanks talloze leuke brieven, mails en mooie CV’s altijd een vriendelijke mail terug gestuurd dat we geen tijd en energie hebben om een stagiaire goed te begeleiden. Maar ja deze brief was wel heel leuk: “oké we nodigen haar uit voor een gesprek”. Twee gesprekken verder en ze was in het echt net zo leuk als haar brief voorspelde. En nu een paar maanden verder is ze niet meer weg te denken: haar enthousiasme, scherpe opmerkingsvermogen, humor, kwetsbaarheid, leergierigheid, betrouwbaarheid en betrokkenheid waaien als een fijne wind door de praktijk.
Nicole

Melanie presteerde het om als stagiaire aangenomen te worden in onze praktijk terwijl we in ons hele bestaan geen stagiaires hebben aangenomen. Dat is erg knap, puur op grond van een brief, maar wat voor een brief. Nicole en ik hadden direct zoiets van, toch maar eens uitnodigen. We konden gewoon niet om haar heen, dus een stageplek..  En ja hoor Melanie heeft alle verwachtingen waargemaakt. Naast de voorspelbare clichés zoals prettige collega. enthousiast, gedreven, bereidwillig en leuk, vooral ook slim, zeer doortastend, integer en iemand waar je gewoon voor 100% op kan bouwen en vertrouwen. Bedankt voor je inzet Melanie.
Bram

melanie

Deel bericht: