Terug naar het nieuwsoverzicht
Blog, Inspiratie / 05.01.2015

Relatietherapie

Als je er samen niet meer uitkomt en je wilt wel samen verder, kan relatietherapie je leven veranderen. Voorwaarde is dat beide partners in staat zijn om te gaan leren verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen gevoel, handelen en denken in plaats van het “op het bord van de ander te leggen”. Met behulp van de therapeuten kun je ontdekken welk deel bij wie hoort en zo komt er ruimte voor intimiteit en echtheid in plaats van strategie, spelletjes en ruzie. Bij Praktijk Querido geef ik samen met Bram, mijn partner sinds 1993, relatietherapie. Dit is een reactie van een stel waar wij mee gewerkt hebben:
“Echt ongelooflijk, na twee keer relatietherapie is er al zo veel veranderd binnen onze relatie, ik kan het bijna niet geloven. De sessies zijn heftig en lijken ongestructureerd, maar we gaan met iets concreets de deur uit. De positieve invloed die het ook op onze kinderen heeft, is onbetaalbaar.”
Heel inspirerend en fijn om samen met Bram te werken met stellen die er tijdelijk niet uitkomen. Tijdens relatietherapie kan het ook duidelijk worden dat er niets meer over is van de relatie. Je hebt er dan na het verbreken van de relatie wel alles aan gedaan om te onderzoeken of er nog mogelijkheden waren om samen verder te gaan. Ook heb je inzicht gekregen in hoe je in een relatie staat en de kans dat fouten zich herhalen in een volgende relatie, is een stuk kleiner.
door Nicole Querido-Couprie

 

rt

 

 

Deel bericht: