Terug naar het nieuwsoverzicht
Nieuws / 21.10.2022

Reviews boek Ik ga niet in een groep-de kracht van groepspsychotherapie

Ik heb je boek uit. Wat ontroerend om alle verhalen en ervaringen te lezen. Prachtig om te lezen dat deze mensen de lef hebben gehad om door de ‘modder ‘ te gaan om uiteindelijk steviger met beide benen om de grond te komen.
Bram en jij hebben een prachtig aanbod mede door de combinatie van beeldend en psychotherapie.

 

Met tranen in mijn ogen gelezen. Het ziet er echt fantastisch uit, heel mooi gedaan ❤️

 

De illustraties geven me steeds even rust in mijn hoofd na het lezen van een stuk tekst. Alsof na zo’n plaatje de tekst helemaal kan landen.

 

Het verhaal Grenzeloos gezin heeft veel bij me los gemaakt, dank de schrijfster.

 

Wat een mooi en vooral integer boekje hebben jullie gemaakt!
Ik ga natuurlijk nooit in een groep maar snap wel de kracht van deze vorm van psychotherapie.

 

Wauw!!! Wat is het een ontzettend leuk boek geworden!! Qua look en lay out fantastisch en de verhalen oprecht en raak. Heel veel complimenten!!

 

Met respect je boek gelezen.Prachtige en krachtige verhalen van zulke zoektochten. En een mooie ode aan jullie praktijk, heel waardevol.

 
Ik had zoveel herkenning dat mijn lichaam heel sterk reageerde, alsof mijn trauma’s wakker werden.
 
 
Wat bijzonder om al die persoonlijke verhalen te (mogen) lezen. Goede keuze ook dat je het in een schrijfstijl hebt gehouden in de ik, wij, in ieder geval persoonlijke vorm! Zo vormt het een mooi geheel. Lijkt me interessant boek voor onderwijs op jullie vakgebied ter illustratie van de werkelijkheid.
 
 

Ja, toch nog een exemplaar voor op de praktijk waar ik en mijn collega groepstherapie geven 🙂 te leuk boek om daar niet neer te leggen!

 
 
Wat een indrukwekkend boek zeg! Ik heb wat verhalen eruit gelezen en wat heftig allemaal, maar wat goed hoe de groep al deze mensen zo heeft kunnen helpen. Prachtig om te lezen hoe mensen zo’n ontwikkeling door hebben gemaakt. Een bundel van indrukwekkende verhalen. Daarnaast super goed ontworpen en fijn te lezen.
 
 
 
Over het boek ben ik nog lang niet uitgereageerd!! 😍
 
 
 
wat een bijzonder boek!❤️😘 Ik ben het aan het lezen mooie verhalen!
 
 
 
Eigenlijk wilde ik gaan slapen want ik ben doodmoe. Ik ben bij blz. 31 en ik word er wakker van vanwege alle emoties, associaties, herinneringen enz. Het is een boek dat raakt. Ik leg hem even weg maar dat is moeilijk..
Het is mij niet gelukt en het is niet erg. UIT!
 
 
 
Ik heb het achterelkaar gelezen met grote herkenning en het besef dat er diep in mij onmetelijk verdriet zit waar ik vriendschap mee heb gesloten dat niet weg hoeft maar door goed op weg te zijn door mijn eigen liefdevolle vader en moeder te zijn als verdriet gezien wil worden het mijn leven zo de moeite waard is om te leven dat ik elke morgen vol dankbaarheid nieuwsgierig ben wat zich gaat voordoen.
 
 
 
Had niet verwacht dat die verhalen zoveel naar boven zouden brengen. Bijzonder.
 
 

Wat tof dat je dit boek gemaakt hebt Nicole

 

Mijn co-therapeut, heeft het boek inmiddels ook besteld. Morgen even met haar overleggen of we samen niet nog een exemplaar willen, als leesvoer voor potentiële cliënten én collega’s als reminder om door te verwijzen naar onze groep.

 

Toen ik thuis kwam gelijk door je boek gebladerd, begonnen met de voorwoorden en jou eigen woord.
Wat heb je dat allemaal mooi verbonden , de mensen , de woorden en ook vooral de plaatjes dat maakt het zeker luchtiger.
Wat zijn jullie samen een goed team, ik heb twee verhalen gelezen , en het in laten werken, voelt soms beetje als voyeurisme en heel intiem , dus dat komt dan echt ff binnen ,zo veel bewondering dat ze dat willen delen op papier.
 
 
 
Ik heb je boek uit! Echt een mooie verzameling van bijzondere en persoonlijke verhalen en ervaringen. Je krijgt echt een goede indruk van de praktijk, groepstherapie en van jullie. En de prachtige illustraties van Merel maken het helemaal af!
 
 
 
Wat een mooi boek! Hoe het er uit ziet, zo zacht! Gelijk gaan zitten en lezen 🥰 wow, dank voor het maken 😘
 
 
 
Vanmorgen heb ik het boek in een ruk uitgelezen. Wat is het mooi geworden! Natuurlijk de opmaak, tekeningen en omslag, maar vooral ook de verzameling bijzondere verhalen. Het is zo’n mooi geheel. Ik ga mijn exemplaar meteen uitlenen. Het is fijn om nu iets in handen te hebben om te laten zien wat groepstherapie inhoudt en wat het kan brengen. Dit boek spreekt veel sterker en helderder dan hoe ik het ooit zou kunnen uitleggen. Ik hoop van harte dat het voor veel mensen de drempel zal verlagen om hulp te zoeken. 
De presentatie was zo warm en mooi. Ik ben enorm dankbaar dat ik erbij heb mogen zijn.

 

 

Heb  het gisteren in één ruk het boek uitgelezen. Zo herkenbaar allemaal, fijn om daar weer aan herinnerd te worden. En ik heb om bepaalde stukken ook heel hard gelachen! 🙈 Echt heel waardevol!

 

 

Hoewel nog niet alles gelezen, vast een groot compliment!!
Wat een mooie getuigenis van jullie werk!
Niet alleen de inhoud, maar ook de samenstelling en creatieve verzorging is bijzonder!
Hartverwarmend,  prachtige herinneringen aan 25 jaar hard werken met ziel en passie!
Dankjewel voor het boek en dankjewel om mee te mogen lezen in deze ode aan jullie visie en inzet!

 

Oh wat is dat een prachtig boek geworden! 

Zo mooi vormgegeven, de kaft, de binding, alles even fraai en smaakvol.

Mogen jullie trots op zijn. Gefeliciteerd!
 
 

Wat is het een prachtig boek geworden. De verhalen die ik tot nu toe las waren zeer indrukwekkend. De presentatie was perfect, qua sfeer, muziek (Lisa!), aankleding, lieve woorden van Nicole en een inkijkje in de andere groepen. 

 

Wat bijzonder om de verhalen van deze mensen te mogen lezen.
Zo eerlijk, zo puur, zo echt. Ik voel mijn hart opengaan bij een ieder.
Een heel intiem inkijkje in wat het betekent om werkelijk mens te zijn en hoe er soms gewerkt en geploeterd moet worden om te leven in plaats van te overleven.

Wat mij vooral raakt is hoe mensen door het aangaan en aankijken van de pijn uiteindelijk bij iets echts, iets authentieks, iets levends uitkomen. Bij wie ze zijn en bij wie ze kiezen te zijn. En hoe belangrijk de hulp van de groep daarbij is en van twee zulke toegewijde professionals. Veiligheid, vertrouwen, nieuwe stappen nemen, vallen en opstaan, raakbaar durven zijn, zelf voor je gekwetste kind zorgen en verantwoordelijkheid nemen.

Zoveel pareltjes die ik meeneem:

  • Ik doe er toe (heb ik meermaals gelezen)
  • Ik ben niet gek
  • Denk zelf, voel zelf, handel zelf
  • Don’t put sugar on shit (mijn variant van met je poten in de modder staan)

En natuurlijk Liefde, het boek ademt zo veel liefde. Niet alleen in de verhalen, maar in alles: hoe het er uit ziet, de prachtige illustraties, het voorwoord van Frank, de familie Bofkont, het dank je wel van Nicole…ik voel overal tussen de regels liefde, aandacht en zorg.

Tot slot voor mij heel bijzonder om jullie zo te zien en te voelen door de ogen, harten en geesten van deze mensen. Ik hoor zo veel kwaliteiten die ik herken: eerlijk,  vertrouwen gevend, realistisch, slim, geen standaard aanpak, creatief, liefdevol, humor.

Ik hoor en proef de twee vleugels van mindfullness terug: bewustzijn en compassie. Ik ben dankbaar dat jullie in mijn leven zijn en dank jullie wel voor het prachtige werk dat jullie doen!

 

Deel bericht: