Terug naar het nieuwsoverzicht
Nieuws / 22.12.2023

Groepspsychotherapie gevolgd bij Praktijk Querido?

Heb jij in het verleden groepspsychotherapie gevolgd bij Praktijk Querido?
Wij zijn in 2023 nazorg/preventie/onderhoudsgroepen gestart voor mensen die groepspsychotherapie hebben gevolgd bij ons.
Gestructureerde groepen waarbinnen je werkt aan thema’s waarin je nu vastloopt. De (h)erkenning van de groepsgenoten werkt krachtig.
Het maakt niet uit of je een maand geleden afscheid nam van je groep of 15 jaar. Je hoeft het nu niet meer alleen te doen.
Op tijd (weer) hulp zoeken is de beste vorm van zelfhulp. Maak een afspraak voor een herintake om te kijken of het bij je past. De groepen zijn een aantal keren per jaar op zaterdagochtend, deelname naar behoefte, een of meerdere keren, en hebben als vast onderdeel een beeldende therapie opdracht.

Wat zeggen mensen die tot nu toe hebben deelgenomen?

“Het voelde direct veilig, ook al waren het onbekenden, daar was ik echt verbaasd over”.

“Een warm bad, was ik maar eerder teruggekomen dan waren mij waarschijnlijk een hoop problemen bespaard gebleven, ik dacht dat ik het nu zelf moest doen”.

“Heel fijn en de wisselende samenstelling is helemaal niet storend”.

“Precies wat ik nodig had.”

“Heel fijn om met gelijkgestemden te ervaren dat ik niet alleen ben.”

“Ik vond het zo bijzonder om te zien wat een veilige haven dit is voor iedereen en we allemaal de ruimte voelen om heftige herinneringen en gevoelens te delen.”

“Het is heel anders dan de ‘gewone’ groepstherapie, deze gestructureerde vorm is precies wat ik nu nodig heb. En wat is herhalen toch belangrijk.”

“Deze groepen zijn zo waardevol, het helpt om continu aandacht te besteden aan de beschadigingen uit mijn jeugd en hoe ze invloed blijven hebben op mijn leven.”

“Fijne setting en sfeer, was verrast hoe snel we weer tot de kern komen, waardevolle inzichten mee naar huis genomen”

“Zo fijn om weer te voelen dat ik niet de enige ben”.

“Zo fijn om met een groep mensen te zijn die dezelfde taal spreekt, dat helpt me enorm.”

“Het voelt als thuiskomen na een hele lange vakantie, kwam meer oud zeer naar boven dan ik verwacht had.”

“Het maakt weer veel los, daar kan ik weer wat mee, had mezelf toch weer langzaam uitgezet.”

“Wat een lieve mensen allemaal met veel oog voor elkaar.”

“Wat super fijn om de terugblik te ontvangen in de mail! Dit helpt enorm als reminder aan afgelopen zaterdag. Ik heb ze uitgeprint en neem het elke dag even door. Ook omdat ik soms dingen door de emotie of nadenken alweer ben vergeten. Heel fijn dit!”

“Ik heb vaak gedacht dat ik het nu toch echt alleen moest kunnen, omdat ik het toch allemaal ‘wel wist’. Zien, horen en voelen dat anderen precies hetzelfde ervaren, is bemoedigend. En er werkt nog zoveel na, ik kan het bijna niet beschrijven.”

“Het was heel waardevol voor mij en het heeft me gesterkt in de keuzes die ik wil maken.”

“Wat ik gewend ben van jullie, liefdevol en confronterend, ik neem weer veel wijze lessen mee en er kwam weer veel los wat ik weer goed verstopt had :)”

“Ik vind de opzet heel fijn, op zaterdagochtend en drie uur achter elkaar met ook een beeldende opdracht, mooie afwisseling. Laagdrempelig omdat deelname naar behoefte is en ik dus zo kan instappen.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Deel bericht: