Ehealth

Direct zelf aan de slag!

Ehealth is een flexibele, laagdrempelige en effectieve therapievorm. Online hulpverlening maakt het mogelijk dat je de behandeling op elk gewenst moment en locatie kunt volgen. Andere voordelen zijn dat er geen wachtlijst is en dat de behandeling anoniem gevolgd kan worden. Alle behandelingen zijn evidence-based, dat wil zeggen gebaseerd op klinische richtlijnen en/of op wetenschappelijk onderzochte interventies. Na aanmelding kan je uiterlijk de volgende werkdag starten met de behandeling.

Kijk hier onder voor meer informatie.

Alles over de online therapie

Hoe werkt het?

Je kunt kiezen voor begeleiding, waarbij je deskundig advies en ondersteuning krijgt, maar de behandeling kan ook zonder begeleiding worden gevolgd waarbij je standaard feedback krijgt vanuit het programma. Vervolgens schaf je (of je werkgever) de gewenste online module aan in de Ehealth webshop en dan je kan (nadat de betaling bij ons binnen is) uiterlijk de volgende werkdag starten met de online therapie thuis of waar je maar wilt.  Het enige wat je nodig hebt, is een computer met internetverbinding. Online therapie doe je binnen een beveiligde omgeving op een persoonlijk account, dat door ons voor je wordt aangemaakt.

Evidence-based

Alle online behandelingen zijn evidence-based, dat wil zeggen gebaseerd op klinische richtlijnen en/of wetenschappelijk onderzochte interventies. De modules zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met psychologen, psychotherapeuten en cliënten.

Keuze maken

Het aanbod is zeer ruim en dat betekent dat veel psychische problemen op deze manier behandeld kunnen worden. Toch kan het lastig zijn om zelf te bepalen welke module het beste bij jouw situatie aansluit. Onze psycholoog kan u hier verder mee helpen. Aan dit online intakegesprek zitten eenmalige kosten verbonden van € 50. Dit gesprek kan zowel telefonoisch, via skype of face-to-face in onze praktijk plaats vinden.

Wil je beginnen met een online therapie programma?

Ga direct naar de EHealth webshop. Na betaling van de bestelling staat je account uiterlijk de volgende werkdag voor je klaar.

Ernstigere problematiek

Blijkt de problematiek toch ernstiger, dan kun je binnen Praktijk Querido een afspraak maken voor een intakegesprek met de psychiater voor een advies voor behandeling.

Heb je nog vragen?

Dan kun je contact opnemen met Melanie Hofstra via melanie@praktijkquerido.nl.

* Steeds meer verzekeringsmaatschappijen en werkgevers vergoeden online -therapie, informeer bij je verzekeraar.