Terug naar het nieuwsoverzicht
/ 13.10.2015

Wordt mijn behandeling bij jullie vergoed?

Vanaf 1 januari 2022 komt er een nieuwe bekostiging van de geestelijke gezondheidszorg. Voor ons wordt alles anders. Of dat consequenties heeft voor u leest u hier patiëntfolder zorgprestatiemodel 

Wij zijn volop bezig met de veranderingen maar voor ons is nog niet alles duidelijk. Voor vragen verwijzen wij u naar uw verzekeraar.

Gespecialiseerde GGZ wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Wij hebben contracten met alle verzekeraars, de rekening wordt rechtstreeks bij hen ingediend. Een intake met de psychiater wordt altijd vergoed vanuit de basisverzekering, er wordt wel een beroep gedaan op het wettelijk eigen risico dat je aan jouw verzekeraar moet betalen. Afhankelijk van het advies wordt de vervolgbehandeling geheel vanuit de basisverzekering, gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering of niet vergoed. Dit zal na het intakegesprek duidelijk zijn. Mocht je niet verschijnen op een afspraak of zeg je je afspraak minder dan 24 uur van tevoren af, dan moet je de rekening zelf betalen, de verzekering vergoedt deze niet.
Jeugdzorg valt niet onder de basisverzekering, maar wordt betaald via de gemeente. Wij hebben geen contract met de gemeente Hilversum voor jeugdzorg. Mensen onder de 18 krijgen hun behandeling bij ons dus niet vergoed.

Deel bericht: