Terug naar de webshop Terug naar Voorlichting voor Ouders

Voorlichting Over ADHD Voor Ouders

Trefwoord: ADHD, ouders, voorlichting

Het kan een schrok of een opluchting zijn en alles er tussenin, maar hoe dan ook het krijgen van een diagnose Attention Defict Hyperactivity Disorder voor je kind heeft een impact op jouw leven en dat van je kind. Er is tegenwoordig veel informatie te vinden over ADHD, maar zelfs zoveel dat je het overzicht hierin makkelijk kan verliezen. Deze module is speciaal ontwikkelt voor ouders met een kind met ADHD en hier stapsgewijs gestructureerde informatie over willen ontvangen en handvatten willen krijgen om hier op een, voor jou, goede manier mee om te gaan. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je als ouder beter leren omgaan met jouw kind met ADHD. Het hoofddoel is om kennis te verkrijgen over ADHD, te kijken wat van toepassing is bij jouw kind en hoe je hier als ouder het beste mee kunt omgaan. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere ouders die meer te weten willen komen over ADHD. De module geeft je handvatten en vaardigheden om in het dagelijks leven adequater en prettiger met jouw kind met ADHD om te kunnen gaan.

Indeling

1. Welkom.
2. Wat is ADHD?
3. Wat zijn de oorzaken van ADHD?
4. Hoe kun je ADHD behandelen?
5. Helikopteren.
6. SCG-model deel I.
7. SCG-model deel II.
8. Het gezin.
9. Wat kun je zelf doen?

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Hoe was het om de diagnose ADHD te horen?
2. Wat zijn jouw belangrijkste opvoedregels?

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor ouders met een kind met ADHD om meer te leren over ADHD en beter om te kunnen gaan met uw kind.

 

 99,00

Voorlichting Over ADHD Voor Ouders

Deze module is voor ouders met een kind met ADHD om meer te leren over ADHD en beter om te kunnen gaan met uw kind.

 

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht