Terug naar de webshop Terug naar Verslaving

Verslaving

Trefwoord: middelen, stoppen, verslaving

Er bestaan twee soorten verslaving: lichamelijke en geestelijke verslaving. Lichamelijke verslaving houdt in dat het lichaam gewend is geraakt aan het verdovende middel. Geestelijke verslaving is dat je denkt dit middel nodig te hebben om te functioneren. Verslaving aan roken, alcohol en drugs is bij de meeste mensen bekend, maar je kunt ook verslaafd raken aan bijvoorbeeld gokken en gamen. Van een verslaving afkomen is een pittig, lang en intensief proces. Dit kan je zelfstandig doen, maar hier kun je ook hulp bij krijgen. Dat laatste is in onderzoek effectiever gebleken bij het stoppen met het verslavende middel en ook bij het volhouden om zonder het middel te leven. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je een eerste stap maken in het minderen of stoppen met één of meer middelen, zoals alcohol, drugs, gokken, gamen etc.. Het hoofddoel is om inzicht te krijgen in de eigen problematiek en vaardigheden aan te leren om daadwerkelijk het gebruik te verminderen of te stoppen. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen die hun middelgebruik willen verminderen of stoppen. Na het volgen van deze module heb je vaardigheden geleerd die je helpen bij het stoppen over verminderen van het middelgebruik.

Indeling

1. Welkom.
2. Wat is er aan de hand?
3. Mijn probleemgedrag in kaart.
4. Weet waar je het voor doet!
5. Maak een plan.
6. Maak een plan 2.
7. Houd zelf de controle.
8. Zelfcontrole in de praktijk.
9. Omgaan met drang.
10. Je staat er niet alleen voor 1.
11. Je staat er niet alleen voor 2.
12. Vrije tijd zonder gebruiken.
13. Hoe vervang jij je gebruik?
14. Helpende gedachten.
15. Kijk naar de toekomst!

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Welk van de onderstaande situaties herken je bij jezelf?
– Vaker gebruiken dan de bedoeling was.
– Geprobeerd te stoppen.
– Voelde een sterke drang.
– Ik herken geen van deze kenmerken.
2. Hoe is de relatie met mensen in je omgeving veranderd door jouw gebruik?

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor mensen die beseffen dat zij een verslavingsprobleem hebben met middelen, zoals alcohol, drugs, gokken, gamen etc. en daarom willen minderen of stoppen met het middel. Bij ernstige problematiek kan dit een eerste stap zijn, maar is er mogelijk ook verslavingszorg nodig. Overleg met je behandelaar hierover.

 99,00

Verslaving

Deze module is voor mensen die beseffen dat zij een verslavingsprobleem hebben met middelen, zoals alcohol, drugs, gokken, gamen etc. en daarom willen minderen of stoppen met het middel. Bij ernstige problematiek kan dit een eerste stap zijn, maar is er mogelijk ook verslavingszorg nodig. Overleg met je behandelaar hierover.

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht

Categorie: Tags: , ,