Terug naar de webshop Terug naar Verslaving

Seksverslaving

Trefwoord: gedachten, seksualiteit, seksverslaving

Seksverslaving wordt gekenmerkt door een steeds grotere behoefte aan seksualiteit activiteit. Terwijl seksuele activiteit weinig tot geen voldoening oplevert. De oorzaak kan in je jeugd liggen, maar kan ook onduidelijk zijn. Gevolgen die deze vorm van verslaving kan hebben zijn lichamelijk, geestelijk, problemen op sociaal vlak, in aanraking komen met justitie en problemen met het uitvoeren van je werk. Van een verslaving afkomen is een pittig, lang en intensief proces. Dit kan je zelfstandig doen, maar hier kun je ook hulp bij krijgen. Dat laatste is in onderzoek effectiever gebleken bij het stoppen en ook bij het volhouden. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kun je leren omgaan met een seksverslaving. Het hoofddoel is om inzicht te krijgen in wat de verslaving voor jou inhoud en wat methoden zijn om te kunnen stoppen met de verslaving. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen met een seksverslaving. Na het volgen van deze module heb je inzicht in je verslaving en heb je handvatten aangereikt gekregen om jouw verslaving aan te pakken.

Indeling

1. Welkom.
2. Wat is er aan de hand?
3. Mijn probleemgedrag in kaart.
4. Weet waar je het voor doet.
5. Houd zelf de controle.
6. Zelfcontrole in de praktijk.
7. Helpende gedachten.
8. Omgaan met zin.
9. Zie jezelf positief.
10. Zie jezelf positief 2.
11. Je staat er niet alleen voor.
12. Je staat er niet alleen voor 2.
13. Kijk naar de toekomst.

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Welke situaties maken dat jij je toegeeft aan jouw seksverslaving?
2. Vul het gedachteschema in over een lastige situatie.

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor mensen die een seksverslaving hebben en hiervan af willen komen.

 99,00

Seksverslaving

Deze module is voor mensen die een seksverslaving hebben en hiervan af willen komen.

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht