Terug naar de webshop Terug naar Traumaverwerking

Verwerking

Trefwoord: ptss, trauma, verwerking

Na intense gebeurtenissen is het van belang dat deze worden verwerkt. Als dat niet wordt gedaan zullen er na verloop van tijd klachten ontstaan, zoals slaapproblematiek, onrust, vermoeidheid en concentratieproblemen. De klachten kunnen ontstaan na diverse situaties zoals overlijden van een dierbare, een verkeersongeluk, een miskraam, een scheiding of elke andere gebeurtenis die grote indruk op iemand heeft gemaakt. Dit hoeft niet per definitie te leiden tot PTSS, maar de verwerking van de, traumatische, gebeurtenis is essentieel voor het  aanpakken van de klachten. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kun je een ingrijpende gebeurtenis leren te verwerken. Het hoofddoel is om verder te komen in het verwerkingsproces. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van mensen die ook een ingrijpende gebeurtenis willen verwerken. De module geeft je handvatten en vaardigheden om stappen te maken in het verwerkingsproces en om in het dagelijks leven om te gaan met hetgeen is gebeurd.

Indeling

1. Verwerk je ingrijpende gebeurtenis.
2. Schrijf het uit je hoofd!
3. Hoe ging het schrijven?
4. Geef het een plek.
5. Heb je het een plek gegeven?
6. Een ritueel voorbereiden.
7. Hoe nu verder?

Voorbeeld opdrachten

1. Welke emotionele reacties heb je na de ingrijpende gebeurtenis?
– Boos
– Bang
– Waakzaam
– Verward
– Anders

2. Heb je nieuwe inzichten gekregen door te schrijven over de ingrijpende gebeurtenis?

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor mensen die een ingrijpende gebeurtenis hebben meegemaakt en die ondersteuning kunnen gebruiken bij de verwerking daarvan.

 99,00

Verwerking

Deze module is voor mensen die een ingrijpende gebeurtenis hebben meegemaakt en die ondersteuning kunnen gebruiken bij de verwerking daarvan.

 99,00

 99,00