Terug naar de webshop Terug naar Traumaverwerking

PTSS

Trefwoord: ptss, trauma, verwerking

Bij PTSS is er sprake van een of meerdere traumatische gebeurtenissen. Na verloop van tijd ontstaan er klachten en wordt geprobeerd om alles wat er mee te maken heeft te vermijden. Er vinden herbelevingen plaats, men voelt zich prikkelbaar en is altijd alert op mogelijk gevaar. De klachten die daardoor kunnen ontstaan zijn divers, zoals slaapproblematiek, schrikachtig zijn en concentratieproblemen ervaren. Verwerking van de traumatische gebeurtenis is essentieel voor het  aanpakken van deze klachten. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kun je leren hoe je beter met klachten na aanleiding van een trauma om kunt gaan. Het hoofddoel is inzicht krijgen wat de klachten zijn die je ervaart en hoe je kunt omgaan met spanning, emoties en gevoelens van onveiligheid. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, geluidsfragmenten, filmpjes en ervaringen van mensen die ook beter willen omgaan met de klachten die zij hebben overgehouden aan een trauma. Na het volgen van deze module heb je meer inzicht in jouw klachten en heb je vaardigheden geleerd om hiermee om te gaan.

Indeling

Deze behandeling bestaat uit vijf delen:
Deel 1:
1. Welkom bij de vaardigheidstraining 

Deel 2:
1. Begrijp je spanning.
2. Onderzoek je spanning.
3. Verdraag je spanning.

Deel 3:
1. Hoe blijft ik in het nu?
2. Hoe ging het oefenen met in het hier en nu blijven?
3. Vaardigheden voor als je spanning te hoog is.
4. Vaardigheden voor als je spanning te laag is.

Deel 4:
1. Herken je emoties.
2. Omgaan met emoties van boosheid en woede.
3. Omgaan met schuld en schaamte.

Deel 5:
1. Onderzoek je onveilige gevoel.
2. Voel je veiliger.
3. Hoe ging het oefenen met je veiliger voelen?

Voorbeeld opdrachten

1. Wat gebeurt er met jou als de spanning stijgt?
– Krijg je een droge mond.
– Ga je oppervlakkig en sneller ademen.
– Voel je je klaar om actie te ondernemen.
– Anders.
2. Voer de bodyscan uit. Wat viel je op, wat ging er goed en wat vond je lastig?

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor mensen met PTSS klachten of PTSS. In het geval van lichte problematiek kan men voldoende hebben aan deze online module, maar voor zwaardere PTSS klachten kan deze module dienen als eerste stap, maar mogelijk is er verdere behandeling nodig om van de klachten af te komen.

 99,00

PTSS

Deze module is voor mensen met PTSS klachten of PTSS. In het geval van lichte problematiek kan men voldoende hebben aan deze online module, maar voor zwaardere PTSS klachten kan deze module dienen als eerste stap, maar mogelijk is er verdere behandeling nodig om van de klachten af te komen.

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht

Categorie: Tags: , ,