Terug naar de webshop Terug naar Depressie

Postpartum Depressie

Trefwoord: depressie, gedachten, postpartum

Niet elke somberheid is een depressie. Bij een depressie is er sprake voor langere tijd sprake is van abnormale of onverklaarbare somberheid, lusteloosheid en verlies van interesse. De oorzaak kan liggen in negatieve ervaringen, minder zonlicht, schommelingen in de hormoonspiegel of een nare jeugd. Bij een postpartum depressie ontstaan deze klachten ontstaan na de bevalling. Deze vorm van depressie kan ook ontstaan na miskraam, abortus of adoptie. Er is vaak weinig begrip, want je zou toch juist op die roze wolk moeten zitten? Dit maakt dat deze vrouwen zich eenzamer en meer geïsoleerd voelen. De gevolgen van postpartum depressie zijn divers. Er kunnen lichamelijke, cognitieve, emotionele en gedragsmatige problemen ontstaan. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kun je de klachten die bij een postpartum depressie horen verminderen. Het hoofddoel is inzicht krijgen in de situatie en stapsgewijs verschillende facetten van de problematiek horende bij een postpartum depressie aan te pakken, zoals gedachten, ontspannen en sociale steun. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes, stappenplannen en ervaringen van andere moeders met een postpartum depressie. Deze module zorgt voor inzicht en handvatten voor jezelf en gericht op jouw baby, zodat je de klachten kunt verminderen.

Indeling

1. Welkom.
2. Vragenlijst.
3. Wat is er aan de hand?
4. Wat wil ik bereiken?
5. Mijn somberheidsklachten in kaart.
6. Plezier en voldoening.
7. Structuur en planning.
8. Rennen en relaxen.
9. Sociale steun.
10. Assertiviteit en zelfvertrouwen.
11. Tussenmeting.
12. Denkstijlen.
13. Gedachteschema.
14. Bewijsmateriaal.
15. Oefening baart kunst.
16. Leren over je baby: kijken en begrijpen.
17. Leren over je baby: voelen.
18. Spelen met je baby.
19. Terugvalpreventieplan.
20. Nameting.

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Vul in het registratie schema de tijd, de activiteit en de stemming in.
2. Voer de ontspanningsoefening uit. Hoe vond je het om deze oefening te doen?

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemenvia bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor moeders met postpartum depressie klachten of voor moeders met een postpartum depressie. In het geval van lichte problematiek kan men voldoende hebben aan deze online module, maar voor zwaardere depressieve klachten kan deze module dienen als eerste stap, maar mogelijk is er verdere behandeling nodig om uit de depressie te geraken.

 99,00

Postpartum Depressie

Deze module is voor moeders met postpartum depressie klachten of voor moeders met een postpartum depressie. In het geval van lichte problematiek kan men voldoende hebben aan deze online module, maar voor zwaardere depressieve klachten kan deze module dienen als eerste stap, maar mogelijk is er verdere behandeling nodig om uit de depressie te geraken.

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht