Terug naar de webshop Terug naar Depressie

Depressie

Trefwoord: denkfouten, depressie, structuur

Niet elke somberheid is een depressie. Bij een depressie is er sprake voor langere tijd sprake is van abnormale of onverklaarbare somberheid, lusteloosheid en verlies van interesse. De oorzaak kan liggen in negatieve ervaringen, minder zonlicht, schommelingen in de hormoonspiegel of een nare jeugd. Een depressie kan ook spontaan ontstaan en dat maakt het lastige problematiek. Andere mensen herkennen vaak de depressie niet waardoor er geen of minder begrip is wat de situatie nog vervelender kan maken. De gevolgen van depressie zijn net zo variabel als de oorzaken. Er kunnen lichamelijke, cognitieve, emotionele en gedragsmatige problemen ontstaan. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je leren hoe uit een depressie kunt komen. Het hoofddoel is om door middel van oefeningen vaardigheden aan te leren waarmee je de depressie klachten aan kan pakken. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen die uit hun depressie willen komen. Na het volgen van deze module heb je handvatten gekregen en vaardigheden geleerd waarmee je structuur in je leven kan creëren en waarmee je, je denkpatronen kan veranderen.

Indeling

1. Welkom.
2. Wat is er aan de hand?
3. Wat kun je doen aan een depressie?
4. Waar wil je naar toe?
5. Hoe actief ben jij?
6. Meer leuke dingen doen.
7. Structuur in je dag.
8. Denkstijlen.
9. Onderzoek je gedachten.
10. Daag je gedachten uit!
11. Wat heb je geleerd?
12. Kijk naar de toekomst!

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Is er een gebeurtenis die te maken heeft met het ontstaan van jouw depressie?
2. Schrijf de denkfout op die je hebt gemaakt bij een negatieve gedachte die je had.

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor mensen met depressieve klachten of een depressie. In het geval van lichte problematiek kan men voldoende hebben aan deze online module, maar voor zwaardere depressieve klachten kan deze module dienen als eerste stap, maar mogelijk is er verdere behandeling nodig om uit de depressie te geraken.

 99,00

Depressie

Deze module is voor mensen met depressieve klachten of een depressie. In het geval van lichte problematiek kan men voldoende hebben aan deze online module, maar voor zwaardere depressieve klachten kan deze module dienen als eerste stap, maar mogelijk is er verdere behandeling nodig om uit de depressie te geraken.

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht