Terug naar de webshop Terug naar Sociale Vaardigheden

Nee Zeggen

Trefwoord: grenzen, nee zeggen, sociale vaardigheden

Sociale vaardigheden zijn vaardigheden die betrekking hebben op de omgang met andere mensen. Onder deze vaardigheden valt o.a. ‘nee zeggen’, voor jezelf opkomen en assertief gedrag vertonen. Door nee te zeggen tegen dingen die je niet wilt geef je je grenzen aan. Als andere mensen denken dat jij altijd overal ja op zegt (omdat je geen moeilijkheden wilt, omdat het gewoonte is of omdat je van jezelf altijd alles moet doen wat anderen mensen zeggen) dan is het voor hen erg makkelijk om nare klusjes op jou af te schuiven, want jij zegt toch altijd wel ja. Voorkom een minderwaardigheidsgevoel, stress en zelfs burnoutklachten door wel je grenzen aan te geven. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kun je leren hoe je ‘nee’ kunt zeggen als jij iets niet wilt (doen). Het hoofddoel is om te oefenen in jouw eigen omgeving met ‘nee’ zeggen. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van mensen die ook beter ‘nee’ willen kunnen zeggen. De module leert je vaardigheden aan om in jouw omgeving ‘nee’ te kunnen zeggen.

Indeling

1. Hoe zeg je ‘nee’?
2. Evaluatie: Hoe zeg je ‘nee’?

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit.

Voorbeeld opdrachten

1. In welke situaties vind jij het lastig om ‘nee’ te zeggen?
2. In welke situatie kun jij volgende week oefenen met ‘nee’ zeggen?

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig. Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor mensen die hun grenzen duidelijker willen aangeven en hun nee zeggen willen verbeteren.

 99,00

Nee Zeggen

Deze module is voor mensen die hun grenzen duidelijker willen aangeven en hun nee zeggen willen verbeteren.

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht