Terug naar de webshop Terug naar Sociale Vaardigheden

Luisteren

Trefwoord: luisteren, luistervaardigheden, sociale vaardigheden

Sociale vaardigheden zijn vaardigheden die betrekking hebben op de omgang met andere mensen. Onder deze vaardigheden valt o.a. luisteren. Het klinkt als de simpelste sociale vaardigheid, maar hoe zorg je ervoor dat je ook opneemt wat je hoort, de hoofd- van de bijzaken scheidt en op een juiste manier reageert op hetgeen gezegd is. Mensen vinden het over het algemeen erg vervelend als ze iets vertellen en de gesprekspartner lijkt niet te luisteren. Goede luistervaardigheden zijn een vereiste voor een goed gesprek. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kun je leren hoe je je luistervaardigheden kan verbeteren. Het hoofddoel is om in jouw omgeving te oefenen met actief luisteren. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van mensen die ook hun luistervaardigheden willen verbeteren. De module leert je vaardigheden aan om in jouw omgeving beter te kunnen luisteren naar andere mensen. Voor meer informatie klik hier.

Indeling

1. Hoe luister je actief?
2. Evaluatie: Hoe luister je actief?

Voorbeeld opdrachten

1. Naar wie ga jij komende week actief luisteren?
2. Welke vaardigheden voor actief luisteren ga je dan inzetten?

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor mensen die beter en actiever willen leren luisteren en hiermee hun luistervaardigheden willen verbeteren.

 99,00

Luisteren

Deze module is voor mensen die beter en actiever willen leren luisteren en hiermee hun luistervaardigheden willen verbeteren.

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht