Terug naar de webshop Terug naar Sociale Vaardigheden

Hulp Vragen

Trefwoord: hulp, sociale vaardigheden, vragen

Sociale vaardigheden zijn vaardigheden die betrekking hebben op de omgang met andere mensen. Onder deze vaardigheden valt o.a. om hulp vragen. Sommige mensen zien om hulp vragen als een zwakte of dat zij andere mensen niet lastig mogen vallen. Vaak zijn dit ook de mensen die zelf wel altijd voor iedereen klaar staan. Het is juist assertief om om hulp te vragen als je dat nodig hebt. Het zorgt vaak voor oplossingen en het kan een relatie verdiepen. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kun je leren hoe je beter om hulp kunt vragen. Het hoofddoel is om in jouw omgeving te oefenen met om hulp vragen. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes, een stappenplan en ervaringen van mensen die ook beter hulp willen kunnen vragen. De module leert je vaardigheden aan om in jouw omgeving beter om hulp te kunnen vragen als jij dat nodig hebt.

Indeling

1. Hoe vraag je om hulp?
2. Evaluatie: Hoe vraag je om hulp?

Voorbeeld opdrachten

1. Waarmee ga jij de komende dagen hulp voor vragen?
2. Hoe ga jij om de hulp vragen die jij nodig hebt?

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor mensen die beter om hulp willen kunnen vragen.

 99,00

Hulp Vragen

Deze module is voor mensen die beter om hulp willen kunnen vragen.

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht