Terug naar de webshop Terug naar Sociale Vaardigheden

Grenzen Aangeven

Trefwoord: communicatie, grenzen, sociale vaardigheden

Sociale vaardigheden zijn vaardigheden die betrekking hebben op de omgang met andere mensen. Onder deze vaardigheden valt o.a. het aangeven van jouw grenzen. Als jij niet duidelijk communiceert over je grenzen, dan kunnen andere mensen geen rekening met jou houden. Sterker nog, als mensen ontdekken dat jij niet voor jezelf opkomt, dan kunnen ze misbruik van de situatie maken en keer op keer over je grenzen heen gaan. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kun je leren hoe je beter je grenzen kunt aangeven aan andere mensen. Het hoofddoel is om in jouw omgeving te oefenen met je assertief op te stellen. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes, een stappenplan en ervaringen van mensen die ook aan hun assertiviteit willen werken. De module leert je vaardigheden om in jouw omgeving beter om te kunnen gaan met mensen die jouw grenzen overschrijden.

Indeling

1. Omgaan met mensen die over je grenzen gaan.
2. Evaluatie: Omgaan met mensen die over je grenzen gaan.

Voorbeeld opdrachten

1. In welke situatie moet jij komende week waarschijnlijk je grenzen aangeven?
2. Stel dat iemand een tegenargument heeft, hoe reageer je daar dan op?

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor mensen die willen leren omgaan met mensen die over hun grenzen heen gaan.

 99,00

Grenzen Aangeven

Deze module is voor mensen die willen leren omgaan met mensen die over hun grenzen heen gaan.

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht