Terug naar de webshop Terug naar Sociale Vaardigheden

Drankjes Weigeren

Trefwoord: afslaan, sociale vaardigheden, weigeren

Sociale vaardigheden zijn vaardigheden die betrekking hebben op de omgang met andere mensen. Onder deze vaardigheden valt o.a. weigeren. Een bekend voorbeeld is als mensen je een (alcoholisch) drankje aanbieden, maar jij dit niet wilt accepteren. Mensen hebben vaak het idee dat als zij iets weigeren dat dan direct de onderlinge relatie verstoord raakt. Een bekend spreekwoord is: je moet een gegeven paard niet in de bek kijken. Daar handelen veel mensen ook naar door wel iets te accepteren wat ze eigenlijk niet willen. Door te weigeren kom je voor jezelf op. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kun je leren hoe je beter drankjes kunt weigeren. Het hoofddoel is om in jouw eigen omgeving te oefenen met het weigeren van aangeboden (alcoholische) drankjes. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van mensen die ook beter drankjes willen kunnen weigeren. De module leert je vaardigheden aan om in jouw omgeving beter nee te zeggen tegen aangeboden drankjes.

Indeling

1. Hoe weiger je drankjes?
2. Evaluatie: Hoe weiger je drankjes?

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Beschrijf eens een situatie waarin iemand je een drankje zou kunnen aanbieden.
2. Wat zou je doen als iemand blijft aandringen om een drankje te accepteren?

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen  via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor mensen die beter aangeboden drankjes willen kunnen weigeren.

 

 99,00

Drankjes Weigeren

Deze module is voor mensen die beter aangeboden drankjes willen kunnen weigeren.

 

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht