Terug naar de webshop Terug naar Slaapproblematiek

Slapen

Trefwoord: slaapproblemen, slapen, tips

Slapen is een essentieel onderdeel van de dag en als dat niet goed lukt heb je daar al snel de rest van de dag last van. Oorzaken kunnen onder andere nare gedachten, stress en het gevoel van onveiligheid zijn. Het gevolgen kunnen onder andere lichamelijke klachten, verminderde concentratie, verhoogde prikkelbaarheid en een sombere stemming zijn. Om de slaapproblematiek op te lossen is het belangrijk om de slaaphygiëne onder de loep te nemen en aanpassingen te maken zodat de omgevingsfactoren zo optimaal mogelijk zijn om in te slaap. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je leren hoe je beter kan slapen. Het hoofddoel is om factoren die jouw slaap kunnen verstoren aan te pakken, zodat je een grotere kans hebt op een goede nachtrust. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes, geluidsfragmenten en ervaringen van mensen die ook beter wilden leren slapen. Na het volgen van deze module heb je handvatten en tips gekregen om verstorende factoren te identificeren en aan te pakken, zodat je prettiger kan slapen.

Indeling

1. Welkom
2. Wat is er aan de hand?
3. Zorg voor goede slaapgewoonten
4. Ontspannen voor een goede nachtrust
5. Anders denken

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Wat voor een effect hebben jouw slaapproblemen op jouw dagelijks leven?
2. Wat kun je doen om jouw slaapomgeving te verbeteren?

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor mensen die beter willen kunnen slapen.

 99,00

Slapen

Deze module is voor mensen die beter willen kunnen slapen.

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht