Terug naar de webshop Terug naar Preventie

Preventieplan

Trefwoord: preventieplan, signaleringsplan, voorkomen

Als je eerder te maken hebt gehad met psychische problematiek kun je een preventieplan maken. Dit wordt ook wel een signaleringsplan of noodplan genoemd. Hierin neem je op wat voor jou stressbronnen zijn en welke gevoelens, gedachten en gedragingen daarmee samen gaan. Op deze manier kun je zelf ontdekken wanneer de klachten terugkeren. Hierdoor ben je de klachten één stap voor en kan je actie ondernemen om ervoor de zorgen dat de klachten niet terugkomen of niet verergeren. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kun je zelf een signalerings- of preventieplan maken. Dit hoofddoel is om inzicht te krijgen in welke factoren jou triggeren om terug te vallen en dit in kaart te brengen en een plan te maken hoe je hier in de toekomst mee om dient te gaan om ernstige(re) problematiek te voorkomen. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes, een stappenplan en ervaringen van andere mensen die aan een signaleringsplan werken. Deze module zorgt ervoor dat je stapsgewijs een persoonlijk signaleringsplan kunt maken, zodat je niets vergeet, dat je kunt inzetten mocht het in de toekomst nodig zijn bij het verergeren of terugkeren van klachten.

Indeling

1. Welkom.
2. Wat heb ik aan een signaleringsplan?
3. Mijn stressbronnen in kaart.
4. Mijn waarnemingen en gedachten in kaart.
5. Mijn gevoelens in kaart.
6. Mijn gedrag in kaart.
7. Wat doe ik in fase groen.
8. Wat kan ik doen in fase oranje?
9. Wat kan ik doen in fase rood?
10. Mijn signaleringsplan.

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Wat kun je doen in fase oranje?
– Meer structuur.
– Gezondere leefstijl.
– Ontspannen en rusten.
– Anders.
2. Wat kan je ondernemen om van fase rood naar fase oranje of fase groen te komen?

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor mensen die een signalerings- of preventieplan willen opstellen.

 99,00

Preventieplan

Deze module is voor mensen die een signalerings- of preventieplan willen opstellen.

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht