Terug naar de webshop Terug naar Preventie

Delictpreventie

Trefwoord: delict, keten, preventieplan

Als je ooit een delict hebt gepleegd is de kans groter dat je in de toekomst weer met justitie in aanraking komt, dan als je nog nooit een delict hebt gepleegd. Dit heeft zowel nadelige gevolgen voor eventuele slachtoffers, jouw omgeving en uiteraard voor jezelf. Als je er achter kunt komen wat er voor jou toe geleid heeft dat je het delict hebt gepleegd kan dat helpen om dat in de toekomst te voorkomen. Door middel van een persoonlijk preventieplan kan je, jezelf behoeden om in de problemen te komen. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kun je inzicht krijgen in waarom een delict heeft plaats gevonden. Het hoofddoel is om een delictketen en een delictpreventieplan op te stellen. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, een stappenplan, filmpjes en ervaringen van andere mensen die een delict hebben gepleegd en op het punt staan een delict te plegen, maar dit willen voorkomen in de toekomst. Na het volgen van deze module heb je inzicht gekregen in waarom jij (bijna) een delict hebt gepleegd en hoe je dit in de toekomst kan voorkomen door middel van de delictketen en het persoonlijk delictpreventieplan.

Indeling

1. Welkom bij delictketen en delictpreventieplan.
2. Hoe kom je tot een delict?
3. Hoe is je leven tot nu toe verlopen?
4. Beschrijf je delict.
5. Mijn diagnose.
6. Welke heftige gebeurtenissen heb je meegemaakt?
7. Problemen en omstandigheden ten tijde van je delit.
8. Waardoor raakte je verder uit evenwicht?
9. Je gevoelige snaar.
10. De manieren om nare gevoelens kwijt te raken.
11. Denkfouten en SOB: schijnbaar onbelangrijke beslissingen.
12. Wat zijn jouw verhoogde risico situaties?
13. Wat deed je voor en na je delict?
14. Vat je delict samen.
15. De korte termijn gevolgen van je delict.
16. De lange termijn gevolgen van je delict.
17. Waardoor blijf je in evenwicht?
18. Hoe herstel je het evenwicht?
19. Goede manieren om nare gevoelens kwijt te raken.
21. Bedenk een meer helpende gedachte.
22. Maak een noodplan.
23. Hoe voorkom je een delict?
24. Geen delict!
25. De korte termijn gevolgen van het niet plegen van een delict.
26. De lange termijn gevolgen van het niet plegen van een delict.

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Wat zijn jouw gevoelige snaren?
2. Welk gevoel wast het sterkst toen jouw gevoelige snaar werd geraakt?
– Boos
– Bang
– Blij
– Bedroefd

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor mensen die een delict gepleegd hebben of op het punt staan een delict te plegen en dit willen voorkomen in de toekomst door een delictpreventie plan te maken.


 99,00

Delictpreventie

Deze module is voor mensen die een delict gepleegd hebben of op het punt staan een delict te plegen en dit willen voorkomen in de toekomst door een delictpreventie plan te maken.


 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht

Categorie: Tags: , ,