Terug naar de webshop Terug naar E-Health: Voorlichting

Online Module: Ondersteuning voor mantelzorgers

Trefwoord: draagkracht, grenzen, mantelzorg

Ondersteuning voor mantelzorgers

Mantelzorg kan op vele manieren gegeven worden. Aan jong of oud en alleen of samen met andere mensen. Het geven van mantelzorg kan zwaar vallen en in sommige gevallen levert het gezondheidsklachten bij de mantelzorger op.

Module

photo_editor_1491389369271

Met behulp van deze module kun je als (aanstaande) mantelzorger meer leren over mantelzorg. Het hoofddoel is informatie geven over zorg voor de naaste, maar ook over eigen draagkracht en grenzen. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes, stappenplannen en ervaringen van andere mantelzorgers. Deze module geeft handvatten voor mantelzorgers, zodat zij gedurende deze vaak intensieve periode de kans op eigen klachten kunnen verkleinen.

Indeling

1. Welkom.
2. Zorgen voor je naaste.
3. Draaglast en draagkracht.
4. Waar liggen je grenzen?
5. Grip op je gedachten en gevoel.
6. Zorg voor jezelf.
7. Vraag om steun.
8. In gesprek met elkaar.
9. Hoe nu verder?

Begeleiding

photo_editor_1491856539324

Een module kan met of zonder begeleiding gevolgd worden.
In principe kan elke module zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. Dit is de goedkoopste variant.
Een module begeleid volgen heeft altijd het voordeel dat er meer uit de module gehaald kan worden, omdat de behandelaar na elke sessie feedback op je opdrachten geeft. Dit zorgt ervoor dat je zeker weet dat je de opdrachten goed hebt uitgevoerd. Daarnaast is er de mogelijkheid om via de ingebouwde berichtenfunctie contact te hebben met de begeleider voor vragen, verduidelijking of als je onverhoopt vast bent gelopen. In verband met de arbeidsuren is dit een duurdere variant.
Je kunt kiezen wat het beste bij je past.

Voorbeeld opdrachten

1. Waarom neem jij de zorg voor een naaste op je?
– Liefde/genegenheid
– Geen alternatief
– Voldoening
– Anders

2. Wat zijn jouw valkuilen op het gebied van communicatie?

Voor- en nadelen

photo_editor_1491829928496

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

€ 81,82€ 346,28

Online Module: Ondersteuning voor mantelzorgers

€ 81,82€ 346,28

Deze module is voor (aanstaande) mantelzorgers die meer informatie en handvatten willen met betrekking tot mantelzorg.

€ 346,28
€ 81,82