Terug naar de webshop Terug naar E-Health: Problematiek

Online Module: ADHD en Structuur

Trefwoord: ADHD, structuur, Vaardigheden

ADHD en structuur

Voor mensen met ADHD kan het lastig zijn om structuur in de dag aan te brengen en te behouden. De diagnose houdt in dat er een afwijking in de hersenen die er bij mensen zonder ADHD niet is. Dit heeft lang niet altijd nadelen. Zo kunnen mensen met de diagnose bijvoorbeeld goed en snel denken en kunnen zij zeer creatief zijn. Toch zijn er ook problemen waar men tegenaan kan lopen, zoals onrust, het verlies van overzicht, impulsief gedrag en verlies van concentratie en focus. Elk persoon herkent zich wel in één of meerdere kenmerken, maar pas als dit structureel zo is en het een probleem vormt in het dagelijks leven kan dit duiden op ADHD. Voor meer informatie klik hier.

Module
ADHD en structuur

Met behulp van deze module kan je leren hoe je meer structuur in je dag kan brengen, zodat deze minder chaotisch verloopt. Het hoofddoel is om vaardigheden te leren om meer structuur in je dag te kunnen krijgen. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen met ADHD die tegen hetzelfde probleem aanlopen. Na het volgen van deze module heb je vaardigheden geleerd en tips gekregen om je dag minder chaotisch te laten verlopen.

Indeling

1. Breng structuur in je dagen.
2. Hoe is het gegaan?

Begeleiding

photo_editor_1491856539324
Een module kan met of zonder begeleiding gevolgd worden.
In principe kan elke module zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. Dit is de goedkoopste variant.
Een module begeleid volgen heeft altijd het voordeel dat er meer uit de module gehaald kan worden, omdat de behandelaar na elke sessie feedback op je opdrachten geeft. Dit zorgt ervoor dat je zeker weet dat je de opdrachten goed hebt uitgevoerd. Daarnaast is er de mogelijkheid om via de ingebouwde berichtenfunctie contact te hebben met de begeleider voor vragen, verduidelijking of als je onverhoopt vast bent gelopen. In verband met de arbeidsuren is dit een duurdere variant.
Je kunt kiezen wat het beste bij je past.

Voorbeeld opdrachten

1. Maak een to-do-lijstje en geef bij elke activiteit aan of de taak prioriteit heeft of nog even kan wachten.

2. Beschrijf de stappen die je moet uitvoeren om een taak af te ronden.

Voor- en nadelen

photo_editor_1491829928496

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

 

 

€ 81,82€ 123,14

Online Module: ADHD en Structuur

€ 81,82€ 123,14

Deze module is voor volwassenen met ADHD die hun dagen minder chaotisch en met meer structuur willen laten verlopen.

€ 123,14
€ 81,82