Terug naar de webshop Terug naar E-Health: Problematiek

Online Module: ADHD en Impulsiviteit

Trefwoord: ADHD, denkmoment, impulsiviteit

ADHD en impulsiviteit

Mensen met ADHD kunnen last hebben van impulsiviteit. De diagnose houdt in dat er een afwijking in de hersenen die er bij mensen zonder ADHD niet is. Dit heeft lang niet altijd nadelen. Zo kunnen mensen met de diagnose bijvoorbeeld goed en snel denken en kunnen zij zeer creatief zijn. Toch zijn er ook problemen waar men tegenaan kan lopen, zoals onrust, het verlies van overzicht, impulsief gedrag en verlies van concentratie en focus. Elk persoon herkent zich wel in één of meerdere kenmerken, maar pas als dit structureel zo is en het een probleem vormt in het dagelijks leven kan dit duiden op ADHD. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kun je leren hoe je beter met impulsiviteit kunt omgaan. Het hoofddoel is inzicht krijgen in de momenten waarop je impulsief gedrag vertoont en het leren inlassen van een denkmoment. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen met ADHD die tegen hetzelfde probleem aanlopen. De module geeft je handvatten en tips gekregen om in het dagelijks leven denkmomenten in te passen, zodat je minder impulsieve beslissingen neemt.

Indeling

1. Denk voordat je doet.

Begeleiding

Een module kan met of zonder begeleiding gevolgd worden.
In principe kan elke module zonder begeleiding gevolgd worden omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kan je zelf controleren of je op de goede weg zit. Dit is de goedkoopste variant.
Een module begeleid volgen heeft altijd het voordeel dat er meer uit de module gehaald kan worden, omdat de behandelaar na elke sessie feedback op je opdrachten geeft. Dit zorgt ervoor dat je zeker weet dat je de opdrachten goed hebt uitgevoerd. Daarnaast is er de mogelijkheid om via de ingebouwde berichtenfunctie contact te hebben met de begeleider voor vragen, verduidelijking of als je onverhoopt vast bent gelopen. In verband met de arbeidsuren is dit een duurdere variant.
Je kan kiezen wat het beste bij je past.

Voorbeeld opdrachten

1. Welke nadelen van impulsief gedrag herken je bij jezelf?
– Problemen op mijn werk
– Ik kwets mensen ermee
– Anders

2. Hoe merk jij bij jezelf dat je impulsief bent?

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie is dat je het geheel in je eigen tempo kunt doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor jou aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na de ontvangst van deze e-mail kan je direct aan de slag!   ADHD en impulsiviteit

€ 81,82€ 90,08

Online Module: ADHD en Impulsiviteit

€ 81,82€ 90,08

Deze module  is voor volwassenen die beter om willen leren gaan met impulsiviteit.

€ 90,08
€ 81,82