Terug naar de webshop Terug naar Online therapie module

Online Module: Sociale Angst

Trefwoord: Sociale angst, Vaardigheden, Vermijding

Sociale Angst

Sociale angst houdt in dat iemand zeer angstige is in sociale situaties. In dit soort situaties kan iemand bang zijn om afgewezen te worden of kritische beoordeeld te worden door anderen. De situaties waarin dit gebeurt is voor ieder persoon verschillend. Het kan bijvoorbeeld betrekking hebben op verschillende situaties, zoals op het werk of school, in de supermarkt of als u in het openbaar moet spreken, maar het kan ook zo zijn dat er één specifieke situatie is waarin de angst gevoeld wordt. Wat er vaak gebeurd is dat men de situaties waarvoor men angstig is gaat vermijden om de angst te vermijden, maar daarmee is het probleem niet opgelost en kan het zelfs leiden tot eenzaamheid. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je leren hoe je kunt omgaan met sociale angsten. Het hoofddoel is om je stap voor stap te leren hoe je, je sociale angst kunt verminderen. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, experimenten, informatie, een dagboek, filmpjes en ervaringen van andere mensen die om willen gaan met hun sociale angst. Na het volgen van deze module heb je handvatten en vaardigheden om, om te gaan met (sociale) situaties die jij angstig vindt.

Indeling

1. Welkom bij de behandeling sociale angst.
2. Wat is er aan de hand?
3. Wat wil je bereiken?
4. Waar richt je je aandacht op?
5. Hoe was je aandacht verdeeld?
6. Concentreren kun je leren.
7. Hoe ging de concentratieoefening?
8. Mijn oefenplan.
9. Hoe ging het oefenen?
10. Meer oefenen met je oefenplan.
11. Maak ik denkfouten?
12. Klopt wat ik denk?
13. Bereid je gedragsexperiment voor.
14. Hoe ging je gedragsexperiment?
15. Voorbereid de toekomst tegemoet.

Begeleiding

Een module kan met of zonder begeleiding gevolgd worden.
In principe kan elke module zonder begeleiding gevolgd worden omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kan je zelf controleren of je op de goede weg zit. Dit is de goedkoopste variant.
Een module begeleid volgen heeft altijd het voordeel dat er meer uit de module gehaald kan worden, omdat de behandelaar na elke sessie feedback op je opdrachten geeft. Dit zorgt ervoor dat je zeker weet dat je de opdrachten goed hebt uitgevoerd. Daarnaast is er de mogelijkheid om via de ingebouwde berichtenfunctie contact te hebben met de begeleider voor vragen, verduidelijking of als je onverhoopt vast bent gelopen. In verband met de arbeidsuren is dit een duurdere variant.
Je kan kiezen wat het beste bij je past.

Voorbeeld opdrachten

1. Hoe uit sociale angst zich bij jou?

2. Een stap uit de voorbereiding van het gedragsexperiment. Stel dat de helpende gedachte waar is, hoe verloopt het experiment dan denk je? En wat als de niet-helpende gedachte waar is?

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie is dat je het geheel in je eigen tempo kunt doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor jou aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na de ontvangst van deze e-mail kan je direct aan de slag!  Sociale Angst

€ 81,82€ 478,51

Online Module: Sociale Angst

€ 81,82€ 478,51

Deze module is voor mensen die willen leren omgaan met hun sociale angstklachten en deze willen verminderen.

€ 81,82
€ 478,51