Terug naar de webshop Terug naar E-Health: Problematiek

Online Module: Piekeren

Trefwoord: gedachten, piekeren, Vaardigheden

Piekeren

Piekeren. Voor meer informatie klik hier.

Module

Piekeren

Met behulp van deze module kan je meer inzicht krijgen in jouw eigen piekergedrag. Het hoofddoel is vaardigheden aan te leren om met piekeren om te gaan en om het te verminderen. Dit door bijvoorbeeld te leren hoe en wat een piekerkwartier is. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen die minder willen piekeren. Na het volgen van deze module heb je vaardigheden aangeleerd om beter om piekeren om te gaan en om deze gedachten te verminderen.

Indeling

1. Welkom
2. Waarom pieker je?
3. Wat kun je doen als je piekert?
4. Hoe kun je anders denken?
5. Laat je gedachten komen en gaan
6. Ontspan!
7. Waar sta je nu?

Begeleiding

photo_editor_1491856539324

Een module kan met of zonder begeleiding gevolgd worden.
In principe kan elke module zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. Dit is de goedkoopste variant.
Een module begeleid volgen heeft altijd het voordeel dat er meer uit de module gehaald kan worden, omdat de behandelaar na elke sessie feedback op je opdrachten geeft. Dit zorgt ervoor dat je zeker weet dat je de opdrachten goed hebt uitgevoerd. Daarnaast is er de mogelijkheid om via de ingebouwde berichtenfunctie contact te hebben met de begeleider voor vragen, verduidelijking of als je onverhoopt vast bent gelopen. In verband met de arbeidsuren is dit een duurdere variant.
Je kunt kiezen wat het beste bij je past.

Voorbeeld opdrachten

1. Wat zou je kunnen doen als je piekert en je wilt deze gedachten stoppen?
– Op je omgeving richten
– Een pauze inlassen
– Piekergedachten bespreken met iemand

2. Waar piekeren jij zo al over?
– Werk
– Gezondheid
– Toekomst

Voor- en nadelen

photo_editor_1491829928496

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

€ 81,82€ 280,17

Online Module: Piekeren

€ 81,82€ 280,17

Deze module is geschikt voor mensen die willen leren omgaan met hun piekergedrag en minder willen piekeren.

 

€ 280,17
€ 81,82