Terug naar de webshop Terug naar

Online Module: Ondersteuning voor mantelzorgers – Begeleid

Trefwoord: Begeleid, draagkracht, grenzen, mantelzorg

Ondersteuning voor mantelzorgers

Mantelzorg kan op vele manieren gegeven worden. Aan jong of oud en alleen of samen met andere mensen. Het geven van mantelzorg kan zwaar vallen en in sommige gevallen levert het gezondheidsklachten bij de mantelzorger op.

Module

Met behulp van deze module kun je als (aanstaande) mantelzorger meer leren over mantelzorg. Het hoofddoel is informatie geven over zorg voor de naaste, maar ook over eigen draagkracht en grenzen. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes, stappenplannen en ervaringen van andere mantelzorgers. Deze module geeft handvatten voor mantelzorgers, zodat zij gedurende deze vaak intensieve periode de kans op eigen klachten kunnen verkleinen.

Indeling

1. Welkom.
2. Zorgen voor je naaste.
3. Draaglast en draagkracht.
4. Waar liggen je grenzen?
5. Grip op je gedachten en gevoel.
6. Zorg voor jezelf.
7. Vraag om steun.
8. In gesprek met elkaar.
9. Hoe nu verder?

Begeleid

Deze module kun je begeleid volgen. De opdrachten die je maakt, kun je zelf controleren met behulp van de ingebouwde feedback, maar daarnaast krijg je na het afronden van elke sessie feedback van jouw online behandelaar. Dit zorgt ervoor dat de feedback specifiek op jou gericht is. Ook kun je jouw online behandelaar via een ingebouwde gespreksfunctie benaderen voor vragen of als je vastloopt.

Voorbeeld opdrachten

1. Waarom neem jij de zorg voor een naaste op je?
– Liefde/genegenheid
– Geen alternatief
– Voldoening
– Anders

2. Wat zijn jouw valkuilen op het gebied van communicatie?

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen met Melanie Hofstra via melanie@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

€ 419,00

Online Module: Ondersteuning voor mantelzorgers – Begeleid

€ 419,00

Dit is de begeleide versie van de module Ondersteuning voor mantelzorgers.
Deze module is voor (aanstaande) mantelzorgers die meer informatie en handvatten willen met betrekking tot mantelzorg.