Terug naar de webshop Terug naar

Fobie – Begeleid

Trefwoord: angst, Begeleid, fobie, Vermijding

Fobie

Fobie. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je leren hoe je met fobische klachten kunt omgaan. Het hoofddoel is om je stap voor stap te leren hoe je, je angst kunt verminderen. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen die willen omgaan met hun fobie. Na het volgen van deze module heb je handvatten aangereikt gekregen en vaardigheden geleerd om in het dagelijks leven om te gaan met gedachten en gevoelens van angst.

Indeling

1. Welkom.
2. Help ik heb een fobie!
3. Waarom wil ik van mijn fobie af?
4. Waarom ben ik angstig?
5. Waarom blijf ik angstig?
6. Stap voor stap je angst overwinnen.
7. Oefenen voorbereiden.
8. Ga de strijd aan met je angst!
9. Door met oefenen.
10. Terugvalpreventie.

Begeleid

Deze module kun je begeleid volgen. De opdrachten die je maakt, kun je zelf controleren met behulp van de ingebouwde feedback, maar daarnaast krijg je na het afronden van elke sessie feedback van jouw online behandelaar. Dit zorgt ervoor dat de feedback specifiek op jou gericht is. Ook kun je jouw online behandelaar via een ingebouwde gespreksfunctie benaderen voor vragen of als je vastloopt.

Voorbeeld opdrachten

1. Vul de angstcirkel in voor een situatie waarin jij je afgelopen week angstig hebt gevoelt.

2. Maak een oefenplan, waarbij je tien stappen voor jezelf noteert waarbij je 10 het minst angstigst vind en 100 het meest angstig.

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig. Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen met Melanie Hofstra via melanie@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

€ 459,00

Fobie – Begeleid

€ 459,00

Deze module is voor mensen die willen leren omgaan met hun fobie en hun angstklachten willen verminderen.