Terug naar de webshop Terug naar

Fobie – Onbegeleid

Trefwoord: angst, fobie, onbegeleid, Vermijding

Fobie

Fobie. Voor meer informatie klik hier.

Module

Fobie

Met behulp van deze module kan je leren hoe je met fobische klachten kunt omgaan. Het hoofddoel is om je stap voor stap te leren hoe je, je angst kunt verminderen. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen die willen omgaan met hun fobie. Na het volgen van deze module heb je handvatten aangereikt gekregen en vaardigheden geleerd om in het dagelijks leven om te gaan met gedachten en gevoelens van angst.

Indeling

1. Welkom.
2. Help ik heb een fobie!
3. Waarom wil ik van mijn fobie af?
4. Waarom ben ik angstig?
5. Waarom blijf ik angstig?
6. Stap voor stap je angst overwinnen.
7. Oefenen voorbereiden.
8. Ga de strijd aan met je angst!
9. Door met oefenen.
10. Terugvalpreventie.

Onbegeleid

 

photo_editor_1491828856715

Deze module kan je onbegeleid volgen. De opdrachten die je maakt kan je zelf controleren met behulp van de ingebouwde feedback. Dit is feedback die past bij de meeste mensen, maar is niet toegespitst op de specifiek door jou gegeven antwoorden. Er is geen contact met een behandelaar gedurende de online behandeling, maar je kan bij vragen of vastlopen wel contact opnemen via melanie@praktijkquerido.nl.

Voorbeeld opdrachten

1. Vul de angstcirkel in voor een situatie waarin jij je afgelopen week angstig hebt gevoelt.

2. Maak een oefenplan, waarbij je tien stappen voor jezelf noteert waarbij je 10 het minst angstigst vind en 100 het meest angstig.

Voor- en nadelen

photo_editor_1491829928496

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig. Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

€ 81,82

Fobie – Onbegeleid

€ 81,82

Deze module is voor mensen die willen leren omgaan met hun fobie en hun angstklachten willen verminderen.