Terug naar de webshop Terug naar

Depressie – Onbegeleid

Trefwoord: denkfouten, depressie, onbegeleid, structuur

Depressie

Depressie. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je leren hoe uit een depressie kunt komen. Het hoofddoel is om door middel van oefeningen vaardigheden aan te leren waarmee je de depressie klachten aan kan pakken. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen die uit hun depressie willen komen. Na het volgen van deze module heb je handvatten gekregen en vaardigheden geleerd waarmee je structuur in je leven kan creëren en waarmee je, je denkpatronen kan veranderen.

Indeling

1. Welkom.
2. Wat is er aan de hand?
3. Mijn motivatie in kaart.
4. Hoe actief ben jij?
5. Plezier en voldoening.
6. Structuur en planning.
7. Denkfouten.
8. Positief en krachtig denken.
9. Kijk naar de toekomst!

Onbegeleid

Deze module kan je onbegeleid volgen. De opdrachten die je maakt kan je zelf controleren met behulp van de ingebouwde feedback. Dit is feedback die past bij de meeste mensen, maar is niet toegespitst op de specifiek door jou gegeven antwoorden. Er is geen contact met een behandelaar gedurende de online behandeling, maar je kan bij vragen of vastlopen wel contact opnemen via melanie@praktijkquerido.nl.

Voorbeeld opdrachten

1. Is er een gebeurtenis die te maken heeft met het ontstaan van jouw depressie?

2. Schrijf de denkfout op die je hebt gemaakt bij een negatieve gedachte die je had.

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen met Melanie Hofstra via melanie@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

€ 99,00

Depressie – Onbegeleid

€ 99,00

Dit is de onbegeleide versie van de module Depressie.
Deze module is voor mensen met depressieve klachten of een depressie. In het geval van lichte problematiek kan men voldoende hebben aan deze online module, maar voor zwaardere depressieve klachten kan deze module dienen als eerste stap, maar mogelijk is er verdere behandeling nodig om uit de depressie te geraken.