Terug naar de webshop Terug naar

Agressie – Onbegeleid

Trefwoord: agressie, assertiviteit, onbegeleid, zelfcontrole

Agressie

Het uiten van agressie levert zowel voor jezelf als voor omstanders nare situaties op. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je leren om in situaties waarin je voorheen reageerde met agressie te reageren op een meer assertieve manier. Het hoofddoel is om te leren over agressie en te ontdekken hoe, waarom en wanneer jij agressief reageert. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, geluidsfragementen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen die werken aan hun agressie. Na het volgen van deze module heb je kennis over agressie opgedaan, heb je inzicht in hoe agressie zich bij jou uit en heb je geleerd hoe je beter komt omgaan met situaties waarin je, je voorheen agressief opstelde.

Indeling

1. Mijn agressie de baas worden.
2. Voor- en nadelen van agressie.
3. Wat wil ik bereiken?
4. De cirkel van geweld.
5. Risicosituaties.
6. Denkstijlen.
7. Emoties en lichaamssignalen.
8. Ontspannen.
9. Risicogedrag en de rode knop.
10. Zelfcontrole.
11. Assertiviteit.
12. Omgaan met anderen.
13. Terugvalpreventie.
14. Een leven zonder agressie.

Onbegeleid

Deze module kan je onbegeleid volgen. De opdrachten die je maakt kan je zelf controleren met behulp van de ingebouwde feedback. Dit is feedback die past bij de meeste mensen, maar is niet toegespitst op de specifiek door jou gegeven antwoorden. Er is geen contact met een behandelaar gedurende de online behandeling, maar je kan bij vragen of vastlopen wel contact opnemen via melanie@praktijkquerido.nl.

Voorbeeld opdrachten

1. Maak een lijstje met jouw alarmbellen.

2. Welke zelfcontroletechnieken spreken jou aan?

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen met Melanie Hofstra via melanie@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

€ 99,00

Agressie – Onbegeleid

€ 99,00

Dit is de onbegeleide versie van de module Agressie.
Deze module is voor mensen die willen werken aan hun agressie en deze houding willen veranderen.