Terug naar de webshop Terug naar

Agressie – Begeleid

Trefwoord: agressie, assertiviteit, Begeleid, zelfcontrole

Agressie

Het uiten van agressie levert zowel voor jezelf als voor omstanders nare situaties op. Voor meer informatie klik hier.

Module

Agressie

Met behulp van deze module kan je leren om in situaties waarin je voorheen reageerde met agressie te reageren op een meer assertieve manier. Het hoofddoel is om te leren over agressie en te ontdekken hoe, waarom en wanneer jij agressief reageert. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, geluidsfragementen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen die werken aan hun agressie. Na het volgen van deze module heb je kennis over agressie opgedaan, heb je inzicht in hoe agressie zich bij jou uit en heb je geleerd hoe je beter komt omgaan met situaties waarin je, je voorheen agressief opstelde.

Indeling

1. Mijn agressie de baas worden.
2. Voor- en nadelen van agressie.
3. Wat wil ik bereiken?
4. De cirkel van geweld.
5. Risicosituaties.
6. Denkstijlen.
7. Emoties en lichaamssignalen.
8. Ontspannen.
9. Risicogedrag en de rode knop.
10. Zelfcontrole.
11. Assertiviteit.
12. Omgaan met anderen.
13. Terugvalpreventie.
14. Een leven zonder agressie.

Begeleid

photo_editor_1491846673196

Deze module kun je begeleid volgen. De opdrachten die je maakt, kun je zelf controleren met behulp van de ingebouwde feedback, maar daarnaast krijg je na het afronden van elke sessie feedback van jouw online behandelaar. Dit zorgt ervoor dat de feedback specifiek op jou gericht is. Ook kun je jouw online behandelaar via een ingebouwde gespreksfunctie benaderen voor vragen of als je vastloopt.

Voorbeeld opdrachten

1. Maak een lijstje met jouw alarmbellen.

2. Welke zelfcontroletechnieken spreken jou aan?

Voor- en nadelen

photo_editor_1491829928496

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

€ 511,57

Agressie – Begeleid

€ 511,57

Dit is de begeleide versie van de module Agressie.
Deze module is voor mensen die willen werken aan hun agressie en deze houding willen veranderen.