Terug naar de webshop Terug naar

ADHD en Vergeetachtigheid – Onbegeleid

Trefwoord: ADHD, onbegeleid, Onthouden, vergeten

ADHD en Vergeetachtigheid

Mensen met ADHD kunnen last hebben van vergeetachtigheid. De diagnose houdt in dat er een afwijking in de hersenen die er bij mensen zonder ADHD niet is. Dit heeft lang niet altijd nadelen. Zo kunnen mensen met de diagnose bijvoorbeeld goed en snel denken en kunnen zij zeer creatief zijn. Toch zijn er ook problemen waar men tegenaan kan lopen, zoals onrust, het verlies van overzicht, impulsief gedrag en verlies van concentratie en focus. Elk persoon herkent zich wel in één of meerdere kenmerken, maar pas als dit structureel zo is en het een probleem vormt in het dagelijks leven kan dit duiden op ADHD. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je leren hoe je beter dingen kunt onthouden. Het hoofddoel is door middel van tips inzicht krijgen in de mogelijkheden die bij jou passen om minder te vergeten. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen met ADHD die tegen hetzelfde probleem aanlopen. Na het volgen van deze module heb je tips gekregen om zaken minder snel te vergeten.

Indeling

1. Zo onthoud je beter.

Onbegeleid

Deze module kan je onbegeleid volgen. De opdrachten die je maakt kan je zelf controleren met behulp van de ingebouwde feedback. Dit is feedback die past bij de meeste mensen, maar is niet toegespitst op de specifiek door jou gegeven antwoorden. Er is geen contact met een behandelaar gedurende de online behandeling, maar je kan bij vragen of vastlopen wel contact opnemen via melanie@praktijkquerido.nl.

Voorbeeld opdrachten

1. Wat voor een zaken vergeet jij?
– Verjaardagen
– Klusjes in huis
– Anders

2. Wie kan jij om hulp vragen?

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen met Melanie Hofstra via melanie@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

€ 99,00

ADHD en Vergeetachtigheid – Onbegeleid

€ 99,00

Dit is de onbegeleide versie van de module ADHD en Vergeetachtigheid.
Deze module is voor volwassenen met ADHD die iets willen doen aan hun vergeetachtigheid.