Terug naar de webshop Terug naar

ADHD en Uitstellen – Onbegeleid

Trefwoord: ADHD, onbegeleid, uitstelgedrag, Vaardigheden

ADHD en Uitstellen

Het uitstellen van taken komt vaak voor bij mensen met ADHD. De diagnose houdt in dat er een afwijking in de hersenen die er bij mensen zonder ADHD niet is. Dit heeft lang niet altijd nadelen. Zo kunnen mensen met de diagnose bijvoorbeeld goed en snel denken en kunnen zij zeer creatief zijn. Toch zijn er ook problemen waar men tegenaan kan lopen, zoals onrust, het verlies van overzicht, impulsief gedrag en verlies van concentratie en focus. Elk persoon herkent zich wel in één of meerdere kenmerken, maar pas als dit structureel zo is en het een probleem vormt in het dagelijks leven kan dit duiden op ADHD. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je leren hoe je beter kan omgaan met uitstelgedrag. Het hoofddoel is door middel van vaardigheden te leren hoe je uitstelgedrag tegen kan gaan. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen met ADHD die tegen hetzelfde probleem aanlopen. Na het volgen van deze module heb je vaardigheden geleerd om het uitstellen van taken te voorkomen en uitgestelde taken beter aan te pakken.

Indeling

1. Pak je uitstelgedrag aan.
2. Hoe is het gegaan?

Onbegeleid

Deze module kan je onbegeleid volgen. De opdrachten die je maakt kan je zelf controleren met behulp van de ingebouwde feedback. Dit is feedback die past bij de meeste mensen, maar is niet toegespitst op de specifiek door jou gegeven antwoorden. Er is geen contact met een behandelaar gedurende de online behandeling, maar je kan bij vragen of vastlopen wel contact opnemen via melanie@praktijkquerido.nl.

Voorbeeld opdrachten

1. Ben je een taak tegen gekomen die je eigenlijk wil uitstellen?
– Ja
– Nee

2. Wat moet je precies doen om de oplossing van het plan uit te voeren?
– Wat ga je doen –>
– Dag –>
– Tijdstip –>

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen met Melanie Hofstra via melanie@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

€ 81,82

ADHD en Uitstellen – Onbegeleid

€ 81,82

Dit is de onbegeleide versie van de module ADHD en Uistellen.
Deze module is voor volwassenen (met ADHD) die willen stoppen met het uitstellen van taken.