Terug naar de webshop Terug naar

ADHD en Uitstellen – Begeleid

Trefwoord: ADHD, Begeleid, uitstelgedrag, Vaardigheden

ADHD en Uitstellen

Het uitstellen van taken komt vaak voor bij mensen met ADHD. De diagnose houdt in dat er een afwijking in de hersenen die er bij mensen zonder ADHD niet is. Dit heeft lang niet altijd nadelen. Zo kunnen mensen met de diagnose bijvoorbeeld goed en snel denken en kunnen zij zeer creatief zijn. Toch zijn er ook problemen waar men tegenaan kan lopen, zoals onrust, het verlies van overzicht, impulsief gedrag en verlies van concentratie en focus. Elk persoon herkent zich wel in één of meerdere kenmerken, maar pas als dit structureel zo is en het een probleem vormt in het dagelijks leven kan dit duiden op ADHD. Voor meer informatie klik hier.

Module

ADHD en uitstellen

Met behulp van deze module kan je leren hoe je beter kan omgaan met uitstelgedrag. Het hoofddoel is door middel van vaardigheden te leren hoe je uitstelgedrag tegen kan gaan. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen met ADHD die tegen hetzelfde probleem aanlopen. Na het volgen van deze module heb je vaardigheden geleerd om het uitstellen van taken te voorkomen en uitgestelde taken beter aan te pakken.

Indeling

1. Pak je uitstelgedrag aan.
2. Hoe is het gegaan?

Begeleid

photo_editor_1491846673196

Deze module kun je begeleid volgen. De opdrachten die je maakt, kun je zelf controleren met behulp van de ingebouwde feedback, maar daarnaast krijg je na het afronden van elke sessie feedback van jouw online behandelaar. Dit zorgt ervoor dat de feedback specifiek op jou gericht is. Ook kun je jouw online behandelaar via een ingebouwde gespreksfunctie benaderen voor vragen of als je vastloopt.

Voorbeeld opdrachten

1. Ben je een taak tegen gekomen die je eigenlijk wil uitstellen?
– Ja
– Nee

2. Wat moet je precies doen om de oplossing van het plan uit te voeren?
– Wat ga je doen –>
– Dag –>
– Tijdstip –>

Voor- en nadelen

photo_editor_1491829928496

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

€ 123,14

ADHD en Uitstellen – Begeleid

€ 123,14

Dit is de begeleide versie van de module ADHD en Uistellen.
Deze module is voor volwassenen (met ADHD) die willen stoppen met het uitstellen van taken.