Terug naar de webshop Terug naar

ADHD en Structuur – Begeleid

Trefwoord: ADHD, Begeleid, gedachten, rust

ADHD en structuur

Voor mensen met ADHD kan het lastig zijn om structuur in de dag aan te brengen en te behouden. De diagnose houdt in dat er een afwijking in de hersenen die er bij mensen zonder ADHD niet is. Dit heeft lang niet altijd nadelen. Zo kunnen mensen met de diagnose bijvoorbeeld goed en snel denken en kunnen zij zeer creatief zijn. Toch zijn er ook problemen waar men tegenaan kan lopen, zoals onrust, het verlies van overzicht, impulsief gedrag en verlies van concentratie en focus. Elk persoon herkent zich wel in één of meerdere kenmerken, maar pas als dit structureel zo is en het een probleem vormt in het dagelijks leven kan dit duiden op ADHD. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je leren hoe je meer structuur in je dag kan brengen, zodat deze minder chaotisch verloopt. Het hoofddoel is om vaardigheden te leren om meer structuur in je dag te kunnen krijgen. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen met ADHD die tegen hetzelfde probleem aanlopen. Na het volgen van deze module heb je vaardigheden geleerd en tips gekregen om je dag minder chaotisch te laten verlopen.

Indeling

1. Breng structuur in je dagen.
2. Hoe is het gegaan?

Begeleid

Deze module kun je begeleid volgen. De opdrachten die je maakt, kun je zelf controleren met behulp van de ingebouwde feedback, maar daarnaast krijg je na het afronden van elke sessie feedback van jouw online behandelaar. Dit zorgt ervoor dat de feedback specifiek op jou gericht is. Ook kun je jouw online behandelaar via een ingebouwde gespreksfunctie benaderen voor vragen of als je vastloopt.

Voorbeeld opdrachten

1. Maak een to-do-lijstje en geef bij elke activiteit aan of de taak prioriteit heeft of nog even kan wachten.

2. Beschrijf de stappen die je moet uitvoeren om een taak af te ronden.

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen met Melanie Hofstra via melanie@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

€ 149,00

ADHD en Structuur – Begeleid

€ 149,00

Dit is de begeleide versie van de module ADHD en Structuur.
Deze module is voor volwassenen met ADHD die hun dagen minder chaotisch en met meer structuur willen laten verlopen.