Terug naar de webshop Terug naar

ADHD en Spullen Vinden – Begeleid

Trefwoord: ADHD, Begeleid, tips, vinden

ADHD en spullen vinden

Spullen vinden kan voor mensen met ADHD lastig zijn. De diagnose houdt in dat er een afwijking in de hersenen die er bij mensen zonder ADHD niet is. Dit heeft lang niet altijd nadelen. Zo kunnen mensen met de diagnose bijvoorbeeld goed en snel denken en kunnen zij zeer creatief zijn. Toch zijn er ook problemen waar men tegenaan kan lopen, zoals onrust, het verlies van overzicht, impulsief gedrag en verlies van concentratie en focus. Elk persoon herkent zich wel in één of meerdere kenmerken, maar pas als dit structureel zo is en het een probleem vormt in het dagelijks leven kan dit duiden op ADHD. Voor meer informatie klik hier.

Module

ADHD en spullen vinden

Met behulp van deze module kan je leren hoe je sneller spullen terug kan vinden. Het hoofddoel is om tips toe te passen om een manier te vinden die bij jou past om iets dat je bent kwijt geraakt terug te vinden. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen met ADHD die tegen hetzelfde probleem aanlopen. Na het volgen van deze module heb je tips gekregen en uitgeprobeerd wat voor jou werkt, zodat je vinden vaak spullen kwijt raakt en kwijt geraakte spullen sneller kan terug vinden.

Indeling

1. Vind je spullen terug.

Begeleid

photo_editor_1491846673196

Deze module kun je begeleid volgen. De opdrachten die je maakt, kun je zelf controleren met behulp van de ingebouwde feedback, maar daarnaast krijg je na het afronden van elke sessie feedback van jouw online behandelaar. Dit zorgt ervoor dat de feedback specifiek op jou gericht is. Ook kun je jouw online behandelaar via een ingebouwde gespreksfunctie benaderen voor vragen of als je vastloopt.

Voorbeeld opdrachten

1. Welke vaste plek past goed bij jou?
– een la
– een tas
– een andere plek

2. Hoe zorg je er voor dat het gewoonte wordt je sleutels op dezelfde plek neer te leggen?

Voor- en nadelen

photo_editor_1491829928496

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

€ 90,08

ADHD en Spullen Vinden – Begeleid

€ 90,08

Dit is de begeleide versie van de module ADHD en Spullen Vinden.
Deze module is voor volwassenen met ADHD die vaak spullen kwijt raken en deze makkelijker willen terug vinden.