Terug naar de webshop Terug naar

ADHD en Opruimen – Begeleid

Trefwoord: ADHD, Begeleid, opruimen, plannen

ADHD en opruimen

Mensen met ADHD kunnen opruimen moeilijk vinden. De diagnose houdt in dat er een afwijking in de hersenen die er bij mensen zonder ADHD niet is. Dit heeft lang niet altijd nadelen. Zo kunnen mensen met de diagnose bijvoorbeeld goed en snel denken en kunnen zij zeer creatief zijn. Toch zijn er ook problemen waar men tegenaan kan lopen, zoals onrust, het verlies van overzicht, impulsief gedrag en verlies van concentratie en focus. Elk persoon herkent zich wel in één of meerdere kenmerken, maar pas als dit structureel zo is en het een probleem vormt in het dagelijks leven kan dit duiden op ADHD. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je leren hoe je door middel van vaardigheden beter kan opruimen en structureren. Het hoofddoel is inzicht krijgen in welke vaardigheden bij jou passen om opgeruimder te worden. Niet alleen qua huishouden, maar ook op het werk of in de administratie. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen met ADHD die tegen hetzelfde probleem aanlopen. Na het volgen van deze module heb je handvatten en tips gekregen en vaardigheden opgedaan om beter te plannen en op te ruimen.

Indeling

1. Pak je rommel aan.
2. Hoe is het gegaan?

Begeleid

Deze module kan je begeleid volgen. De opdrachten die je maakt kan je zelf controleren met behulp van de in de gebouwde feedback, maar daarnaast krijg je na het afronden van elke sessie feedback van jouw online behandelaar. Dit zorgt ervoor dat de feedback specifiek op jou gericht is. Ook kan je jouw online behandelaar via een ingebouwde gespreksfunctie benaderen voor vragen of als je vastloopt.

Voorbeeld opdrachten

1. Waar heb je last van rommel?
– In het huishouden
– Op mijn werk
– Anders

2. Maak een to-do-lijst en geef aan welke taken prioriteit hebben.

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie is dat je het geheel in je eigen tempo kunt doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor jou aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na de ontvangst van deze e-mail kan je direct aan de slag!

ADHD en opruimen

€ 123,14

ADHD en Opruimen – Begeleid

€ 123,14

Dit is de begeleide versie van de module ADHD en opruimen
Deze module is voor volwassenen die hun omgeving graag opgeruimd willen houden.