Terug naar de webshop Terug naar

ADHD en Impulsiviteit – Begeleid

Trefwoord: ADHD, Begeleid, denkmoment, impulsiviteit

ADHD en impulsiviteit

Mensen met ADHD kunnen last hebben van impulsiviteit. De diagnose houdt in dat er een afwijking in de hersenen die er bij mensen zonder ADHD niet is. Dit heeft lang niet altijd nadelen. Zo kunnen mensen met de diagnose bijvoorbeeld goed en snel denken en kunnen zij zeer creatief zijn. Toch zijn er ook problemen waar men tegenaan kan lopen, zoals onrust, het verlies van overzicht, impulsief gedrag en verlies van concentratie en focus. Elk persoon herkent zich wel in één of meerdere kenmerken, maar pas als dit structureel zo is en het een probleem vormt in het dagelijks leven kan dit duiden op ADHD. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kun je leren hoe je beter met impulsiviteit kunt omgaan. Het hoofddoel is inzicht krijgen in de momenten waarop je impulsief gedrag vertoont en het leren inlassen van een denkmoment. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen met ADHD die tegen hetzelfde probleem aanlopen. De module geeft je handvatten en tips gekregen om in het dagelijks leven denkmomenten in te passen, zodat je minder impulsieve beslissingen neemt.

Indeling

1. Denk voordat je doet.

Begeleid

Deze module kan je begeleid volgen. De opdrachten die je maakt kan je zelf controleren met behulp van de in de gebouwde feedback, maar daarnaast krijg je na het afronden van elke sessie feedback van jouw online behandelaar. Dit zorgt ervoor dat de feedback specifiek op jou gericht is. Ook kan je jouw online behandelaar via een ingebouwde gespreksfunctie benaderen voor vragen of als je vastloopt.

Voorbeeld opdrachten

1. Welke nadelen van impulsief gedrag herken je bij jezelf?
– Problemen op mijn werk
– Ik kwets mensen ermee
– Anders

2. Hoe merk jij bij jezelf dat je impulsief bent?

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie is dat je het geheel in je eigen tempo kunt doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor jou aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na de ontvangst van deze e-mail kan je direct aan de slag!

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen met Melanie Hofstra via melanie@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

€ 109,00

ADHD en Impulsiviteit – Begeleid

€ 109,00

Dit is de begeleide versie van de module ADHD en impulsiviteit.
Deze module  is voor volwassenen die beter om willen leren gaan met impulsiviteit.