Terug naar de webshop Terug naar

ADHD en Concentratie – Begeleid

Trefwoord: aandacht, ADHD, Begeleid, concentreren

ADHD en concentratie

Mensen met ADHD kunnen moeite hebben hun concentratie. De diagnose houdt in dat er een afwijking is in de hersenen die er bij mensen zonder ADHD niet is. Dit heeft lang niet altijd nadelen. Zo kunnen mensen met de diagnose bijvoorbeeld goed en snel denken en kunnen zij zeer creatief zijn. Toch zijn er ook problemen waar men tegenaan kan lopen, zoals onrust, het verlies van overzicht, impulsief gedrag en verlies van concentratie en focus. Elk persoon herkent zich wel in een of meer kenmerken, maar pas als dit structureel zo is en het een probleem vormt in het dagelijks leven, kan dit duiden op ADHD. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kun je leren hoe je langer je aandacht bij een activiteit kunt houden. Het hoofddoel is om inzicht te krijgen in je spanningsboog en het leren van vaardigheden om je beter te kunnen concentreren. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen met ADHD die tegen hetzelfde probleem aanlopen. Na het volgen van deze module heb je handvatten en vaardigheden om je beter te kunnen concentreren bij je activiteiten.

Indeling

1. Je aandacht erbij houden.

Begeleid

Deze module kun je begeleid volgen. De opdrachten die je maakt, kun je zelf controleren met behulp van de ingebouwde feedback, maar daarnaast krijg je na het afronden van elke sessie feedback van jouw online behandelaar. Dit zorgt ervoor dat de feedback specifiek op jou gericht is. Ook kun je jouw online behandelaar via een ingebouwde gespreksfunctie benaderen voor vragen of als je vastloopt.

Voorbeeld opdrachten

1. Gebruik een stopwatch tijdens een activiteit en zet deze stop wanneer je merkt dat je afgeleid raakt. Hoe lang kun jij je concentreren?

2. Bij welke bezigheid kun je oefen met het van je afschrijven?

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen met Melanie Hofstra via melanie@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

€ 109,00

ADHD en Concentratie – Begeleid

€ 109,00

Dit is de begeleide versie van de module ADHD en Concentratie.
Deze module is voor volwassenen met ADHD die hun concentratie willen verbeteren.