Terug naar de webshop Terug naar

ADHD en Communicatie – Onbegeleid

Trefwoord: ADHD, communicatie, omgeving, onbegeleid

ADHD en communicatie

Mensen met ADHD kunnen communicatie lastig vinden. De diagnose houdt in dat er een afwijking in de hersenen die er bij mensen zonder ADHD niet is. Dit heeft lang niet altijd nadelen. Zo kunnen mensen met de diagnose bijvoorbeeld goed en snel denken en kunnen zij zeer creatief zijn. Toch zijn er ook problemen waar men tegenaan kan lopen, zoals onrust, het verlies van overzicht, impulsief gedrag en verlies van concentratie en focus. Elk persoon herkent zich wel in één of meerdere kenmerken, maar pas als dit structureel zo is en het een probleem vormt in het dagelijks leven kan dit duiden op ADHD. Voor meer informatie klik hier.

Module

ADHD en communicatie

Met behulp van deze module kun je leren hoe je jouw communicatie over ADHD kan verbeteren. Het hoofddoel is dat je zodanig leert communiceren over ADHD en dat het begrip in jouw omgeving wordt vergroot. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen met ADHD die tegen hetzelfde probleem aanlopen. De module geeft je handvatten en tips gekregen om met jouw omgeving te spreken over jouw ADHD.

Indeling

1. Meer begrip van je omgeving.

Onbegeleid

photo_editor_1491828856715

Deze module kan je onbegeleid volgen. De opdrachten die je maakt kan je zelf controleren met behulp van de ingebouwde feedback. Dit is feedback die past bij de meeste mensen, maar is niet toegespitst op de specifiek door jou gegeven antwoorden. Er is geen contact met een behandelaar gedurende de online behandeling, maar je kan bij vragen of vastlopen wel contact opnemen via melanie@praktijkquerido.nl

Voorbeeld opdrachten

1. Waarom zou je open willen zijn over jouw ADHD?
– Hulp krijgen
– Mezelf zijn
– Anders

2. Waarom zou je juist niet open willen zijn over jouw ADHD?
– Mensen kunnen een label op mij plakken
– Ik weet niet hoe ik er over moet beginnen
– Anders

Voor- en nadelen

photo_editor_1491829928496

Voordelen van online therapie is dat je het geheel in je eigen tempo kunt doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor jou aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na de ontvangst van deze e-mail kan je direct aan de slag!

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen met Melanie Hofstra via melanie@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

€ 99,00

ADHD en Communicatie – Onbegeleid

€ 99,00

Dit is de onbegeleide versie van de module ADHD en communicatie.
Deze module is voor volwassenen die willen werken aan hun communicatie over ADHD.