Terug naar de webshop Terug naar Niet Aangeboren Hersenletsel

Prikkelbaarheid

Trefwoord: gedachten, niet aangeboren hersenletsel, prikkelbaarheid

Prikkelbaar is iedereen op zijn tijd wel eens, maar zodra je merkt dat het je dagelijks leven verstoord is er wellicht sprake van een probleem. Geprikkeld reageren is een reactie op prikkels en meer specifiek prikkels die vaker in frequentie zijn of langdurigere zijn. Er hoeft steeds minder te gebeuren voor een heftigere reactie. De oorzaak van prikkelbaarheid kan een slechte nachtrust zijn, stress, maar kan ook voorkomen als je NAH hebt.

Met behulp van deze module kun je leren hoe je om kunt gaan met prikkelbaarheid als je NAH hebt. Het hoofddoel is om je handvatten aan te reiken om in het dagelijks leven prikkelbaarheid te verminderen. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen met NAH die beter met prikkelbaarheid om willen kunnen gaan. Na het volgen van deze module heb je inzicht in jouw risicosituaties en triggers en hoe je hier adequaat mee om kunt gaan.

Indeling

1. Welkom.
2. Hoe ontstaat een uitbarsting?
3. Risicosituaties.
4. Emoties en lichaamssignalen.
5. Gedachten.
6. Je gedrag en het kookpunt.
7. Zelfcontrole.
8. Terugvalpreventie.
9. Een leven zonder prikkelbaarheid.

Begeleiding

Elke module zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. Dit is de goedkoopste variant.
Een module begeleid volgen heeft altijd het voordeel dat er meer uit de module gehaald kan worden, omdat de behandelaar na elke sessie feedback op je opdrachten geeft. Dit zorgt ervoor dat je zeker weet dat je de opdrachten goed hebt uitgevoerd. Daarnaast is er de mogelijkheid om via de ingebouwde berichtenfunctie contact te hebben met de begeleider voor vragen, verduidelijking of als je onverhoopt vast bent gelopen. In verband met de arbeidsuren is dit een duurdere variant.
Je kunt kiezen wat het beste bij je past.

Voorbeeld opdrachten

1. Kan je omschrijven wat er gebeurde toen jij bijna je kookpunt bereikte?
2. Wat zijn risicosituaties voor jou?
– Als ik me erger aan iemand.
– Als het te druk is.
– Als ik me verdrietig voel.
– Anders.

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor volwassenen met een niet aangeboren hersenletsel die last hebben van prikkelbaarheid en die zich minder prikkelbaar willen voelen.

 99,00

Prikkelbaarheid

Deze module is voor volwassenen met een niet aangeboren hersenletsel die last hebben van prikkelbaarheid en die zich minder prikkelbaar willen voelen.

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht