Terug naar de webshop Terug naar Mindfulness

Mindfulness

Trefwoord: meditatie, mindfulness, oefeningen

Mindfulness is een staat waarin je bewust bent van het heden, je gevoelens, ervaringen en gedachten zonder er een oordeel over te vormen. Het is meer een levenswijze dan een afgebakend hulpmiddel. Het kan succesvol worden ingezet bij stressklachten, onrustige gedachten en het voelen en uiten van emoties. Centraal staat bewuste aandacht voor het hier en nu. Het verleden ligt achter je, de toekomst is onbekend, maar je kan wel wat doen in het heden. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je kennis maken met de beginselen van mindfulness. Het hoofddoel is om je meditatieoefeningen aan te leren die gerelateerd zijn aan mindfulness, waardoor je situaties bewuster en zonder oordeel kan beleven. Voorbeelden van deze oefeningen zijn de rozijnoefening, de bodyscan en zitmeditatie. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes, geluidsfragmenten en ervaringen van andere mensen die kennis maken met mindfulness. Na het volgen van deze module heb je op verschillende manieren kennis gemaakt en geoefend met mindfulness en mindfulness meditatie.

Indeling

1. Kennismaken met mindfulness.
2. De automatische piloot.
3. Hoe zie jij je ervaringen?
4. In het hier en nu leven.
5. Hoe reageer jij?
6. Wat is acceptatie.
7. Gedachten zijn geen feiten.
8. Wat geeft jou energie.
9. Mindful blijven in de toekomst.

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Doe alsof je nog nooit een rozijn hebt gezien en onderzoek dit voorwerp om er achter te komen wat het is, door bijvoorbeeld het te bekijken, te voelen, te proeven.
2. Heb je wel eens gemerkt bij jezelf dat je ademhaling veranderd in verschillende situaties?
– Ademhalingsmanier
– Situatie
– Wat voelde je?

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is geschikt voor mensen die kennis willen maken met mindfulness en de verschillende meditatietechnieken die hiertoe behoren.

 

 99,00

Mindfulness

Deze module is geschikt voor mensen die kennis willen maken met mindfulness en de verschillende meditatietechnieken die hiertoe behoren.

 

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht