Terug naar de webshop Terug naar Mantelzorg

Ondersteuning Voor Mantelzorgers

Trefwoord: draagkracht, grenzen, mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die men geeft aan familie, vrienden of andere naasten en dit kan op vele manieren gegeven worden. Aan jong of oud en alleen of samen met andere mensen. Het geven van mantelzorg kan langdurig en intensief zijn en mede daardoor zwaar vallen en in sommige gevallen levert het gezondheidsklachten bij de mantelzorger op. Juist als jij zorg aan andere dient te verlenen komen deze klachten slecht uit. Het is daarom van belang dat er een goed evenwicht wordt gehanteerd tussen zorgen voor de ander en zorgen voor jezelf. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kun je als (aanstaande) mantelzorger meer leren over mantelzorg. Het hoofddoel is informatie geven over zorg voor de naaste, maar ook over eigen draagkracht en grenzen. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes, stappenplannen en ervaringen van andere mantelzorgers. Deze module geeft handvatten voor mantelzorgers, zodat zij gedurende deze vaak intensieve periode de kans op eigen klachten kunnen verkleinen.

Indeling

1. Welkom.
2. Zorgen voor je naaste.
3. Draaglast en draagkracht.
4. Waar liggen je grenzen?
5. Grip op je gedachten en gevoel.
6. Zorg voor jezelf.
7. Vraag om steun.
8. In gesprek met elkaar.
9. Hoe nu verder?

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit.

Voorbeeld opdrachten

1. Waarom neem jij de zorg voor een naaste op je?
– Liefde/genegenheid
– Geen alternatief
– Voldoening
– Anders
2. Wat zijn jouw valkuilen op het gebied van communicatie?

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor (aanstaande) mantelzorgers die meer informatie en handvatten willen met betrekking tot mantelzorg.

 99,00

Ondersteuning Voor Mantelzorgers

Deze module is voor (aanstaande) mantelzorgers die meer informatie en handvatten willen met betrekking tot mantelzorg.

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht