Terug naar de webshop Terug naar Zelfbeeld en Zelfvertrouwen

Zelfbeeld (10-14 jaar)

Trefwoord: gedachten, jeugd, zelfbeeld

Je zelfbeeld geeft weer hoe je over jezelf denkt. Dit bestaat uit positieve en negatieve evaluaties over jezelf, eigenschappen, ervaringen, wat je kan (feiten), waar je toe in staat bent (mogelijkheden) en wat je graag zou willen (ideaalbeelden). Niemand is perfect, maar sommige mensen schilderen zichzelf negatiever af tegenover zichzelf dan dat realistisch is. Dit kan leiden tot onzekerheden, somberheid en het missen van kansen. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je leren over je zelfbeeld. Het hoofddoel is om te leren wat jouw zelfbeeld nu is en hoe je dit kan verbeteren als dat nodig is. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie en ervaringen van andere kinderen en jongeren die aan hun zelfbeeld werken. Deze module zorgt ervoor dat je weet wat jouw zelfbeeld is en dat je leert hoe je een positief zelfbeeld kunt krijgen.

Indeling

1. Hoe zie je jezelf?

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Geef jezelf een cijfer en leg uit waarom je jezelf dit cijfer hebt gegeven?
2. Maak twee lijstjes op de eerste schrijf je wat jij goed kan en op het tweede lijstje waar je nog aan wilt werken.

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor kinderen en jongeren die hun zelfbeeld willen verbeteren.

 99,00

Zelfbeeld (10-14 jaar)

Deze module is voor kinderen en jongeren die hun zelfbeeld willen verbeteren.

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht