Terug naar de webshop Terug naar Jeugd

Sociale Angst (10-14 jaar)

Trefwoord: gedachten, jeugd, Sociale angst

Sociale angst houdt in dat iemand zeer angstige is in sociale situaties. In dit soort situaties kan iemand bang zijn om afgewezen te worden of kritische beoordeeld te worden door anderen. De situaties waarin dit gebeurt is voor ieder persoon verschillend. Het kan bijvoorbeeld betrekking hebben op verschillende situaties, zoals op het werk of school, in de supermarkt of als u in het openbaar moet spreken, maar het kan ook zo zijn dat er één specifieke situatie is waarin de angst gevoeld wordt. Wat er vaak gebeurd is dat men de situaties waarvoor men angstig is gaat vermijden om de angst te vermijden, maar daarmee is het probleem niet opgelost en kan het zelfs leiden tot eenzaamheid. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je leren omgaan met sociale angstklachten. Het hoofddoel is om te ontdekken hoe sociale angst voor jou is en wat jij eraan kan doen om deze angst te verminderen. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes, ervaringen van andere jongeren die te maken hebben met sociale angst klachten. Na deze module weet je beter hoe je kunt omgaan met sociale angst klachten en hoe je deze kunt verminderen.

Indeling

1. Welkom!
2. Wat is er aan de hand?
3. Motivatieplan.
4. Mijn angst onder de loep.
5. Mijn oefenplan.
6. Oefenplan voorbereiden.
7. Ga de strijd aan met je angst!
8. Denkfouten?
9. Positief en krachtig denken.
10. Kijk naar de toekomst.

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit.

Voorbeeld opdrachten

1. Stel dat er een wonder zou gebeuren en dat je geen last meer zou hebben van sociale angst; hoe zou jouw leven er dan uit zien?
2. Wat dacht, deed en voelde je in het angstige moment?

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor jongeren die last hebben van sociale angst en dit willen verminderen.

 99,00

Sociale Angst (10-14 jaar)

Deze module is voor jongeren die last hebben van sociale angst en dit willen verminderen.

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht