Terug naar de webshop Terug naar Jeugd

Rouw (10-14 jaar)

Trefwoord: gedachten, jeugd, rouw

Na het verlies van een dierbare volgt er een periode van rouw. Emoties die in deze periode vaak voorkomen zijn verdriet, woede, ongeloof en somberheid en daarnaast kost het ook veel energie waardoor je je sneller vermoeid kunt voelen. Het is van groot belang dat je gedurende deze periode goed voor jezelf blijft zorgen. Daarnaast is het belangrijk om dit verlies goed te verwerken op een manier die bij je past. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je leren hoe je beter kunt omgaan met rouw. Het hoofddoel is om door middel van verschillende oefeningen een manier te vinden die bij jou past om het beste afscheid te nemen. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, een stappenplan en ervaringen van andere kinderen en jongeren die beter met rouw willen omgaan. Deze module zorgt ervoor  dat je handvatten aangereikt krijgt om het rouwproces beter te laten verlopen.

Indeling

1. Omgaan met rouw.

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Kan je beschrijven waar jij over rouwt?
2. Als je de opdracht ‘maak een ereplekje’ zou doen hoe zou je dit dan aanpakken?

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor kinderen en jongeren die te maken hebben met rouw.

 99,00

Rouw (10-14 jaar)

Deze module is voor kinderen en jongeren die te maken hebben met rouw.

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht

Categorie: Tags: , ,